Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

De herfst is inmiddels aangevangen, of althans de meteorologische herfst, dat is wat anders dan de ‘herfst in mij’ waarover nihilistisch dichter Aad van den Broeck het heeft in zijn vroege oeuvre.

Het is Herfst
daarbuiten en
in mij

Het licht veranderd
kouder en
in mij

Het blad sterft
in vrije val
Zo mooi, het rood

Ik zou een poëtische herfst verwelkomen. Weg van de nare realiteit die als een ondoordringbare mistbank ons het zicht ontneemt op een lente die nog achter de nog onbekende winter ligt. Je kraag omhoog en genieten van de koude regendruppels op je neus. Het zal nog even duren, want de voorspellingen voorspellen een mooi nazomers weekeinde waarin we dus meer dan genoeg mogelijkheid hebben er nog eens op uit te trekken. Terrasje, wandelen met de hond, frisse neus halen, je kent dat wel.

Speciaal voor dagen als deze is de nieuwe Spotify Maxazine België Playlist eigenlijk ooit bedacht. Die dagen dat je gewoon nog beter functioneert met de beste muziek in je hoofd. Of die nu uit je noise canceling headset komt of uit je vette carstereo, of uit je telefoon, dat maakt verder niet uit. Als het maar de Maxazine playlist is, want dat is de enige die wars van enig commercieel belang, alleen maar let op de kwaliteit en de veelzijdigheid van de muziek. Het beste uit elk genre, op elk moment.

Onze platenbaas heeft deze week eerst zijn zomergarderobe opgeborgen in zijn kledingkast en pas daarna heeft hij zich vol overgave gestort op zijn aak, het samenstellen van de Spotify Maxazine België Playlist. het lijkt of er, hoe verder we in het jaar komen, steeds meer muziek wordt uitgebracht. Of het allemaal even goed is, daar laten onze recensenten zich over uit. Wat hij echter op de lijst zet, dat is sowieso goed, dus daar kan je altijd op bouwen.

Deze week nieuw in de lijst van Maxazine onder anderen nieuwe muziek van A Murder in Mississippi, Sevens, Balthazar, Mama’s Jasje, Sylvie Kreusch, Regi en nog veel meer. Lekker hoor, allemaal. Laat je verrassen en geniet de komende week. Vrijdag aanstaande is er weer een nieuwe, daar kan je van op aan.

Deel: