Biffy Clyro heeft een nieuwe single getiteld ‘A Hunger In Your Haunt’ uitgebracht. Het is de tweede track van het nog te verschijnen album ‘The Myth Of The Happily Ever After’ dat op 22 oktober uitkomt.

‘The Myth Of The Happily Ever After’ is een reactie op Biffy Clyro’s laatste album ‘A Celebration Of Endings’ en op het veelbewogen afgelopen jaar. Op deze nieuwe plaat laat de Schotse rockband de andere kant van de medaille horen nadat het optimisme begin 2020 tot een halt werd geroepen. Dit album is het resultaat van leven in een vreemde en wrede tijd.

Simon Neil: “This is a reaction to ‘A Celebration of Endings’. This album is a real journey, a collision of every thought and emotion we’ve had over the past eighteen months. There was a real fortitude in ‘A Celebration’ but in this record we’re embracing the vulnerabilities of being a band and being a human in this twisted era of our lives. Even the title is the polar opposite. It’s asking, do we create these narratives in our own minds to give us some security when none of us know what’s waiting for us at the end of the day?”

Door de lockdown werd de band gedwongen ‘The Myth Of The Happily Ever After’ op een andere manier te benaderen dan ‘A Celebration’. In plaats van maanden in LA door te brengen, was hun oefenruimte op een boerderij in de buurt zes weken lang de thuisbasis voor de opnames van dit album. Het idee was eigenlijk om enkel de onvoltooide nummers van ‘A Celebration’ af te maken, maar ‘The Myth Of The Happily Ever After’ nam het eind 2020 over. Het nummer ‘Unknown Male 01’ kwam begin deze maand uit.

Over Biffy Clyro

Biffy Clyro is een alternatieve rockband uit het Schotse Kilmarnock rond frontman Simon Neil. De band brak in 2007 door met het album ‘Puzzle’, waarna volgden de platen ‘Only Revolutions’ (2009), ‘Opposites’ (2013), ‘Ellipsis’ (2016) en ‘A Celebration Of Endings’ (2020). De tracks ‘Mountains’ en ‘Many Horror’ waren ook in Nederland een groot succes. De band speelde op Pinkpop en Lowlands en keert op 22 februari 2022 weer terug naar Nederland voor een show in de Amsterdamse AFAS Live.

Deel: