Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Poeh, nog 102 dagen tot het einde van dit jaar. Na vandaag nog 14 playlists dus en natuurlijk de prachtige eindejaarslijsten die we van Maxazine elk jaar weer heel graag voor jullie samenstellen. ’t is toch weer snel gegaan. In 1839 was er feest in Nederland omdat de eerste trein ging rijden op het traject van Haarlem naar Amsterdam, dat is voor de iets ouderen onder ons nog maar een oma of opa geleden. Ik zei het al eerder, de tijd vliegt. Sophia Loren kan daarover meepraten, zij blaast vandaag 87 kaarsjes uit, of ze worden voor haar uitgeblazen. Ook de verjaardag van niemand minder dan James Dewar wordt wellicht ergens in Brexitland nog ergens in bijzonder kleine kring gevierd, want James is dan weliswaar al een hele tijd niet meer onder ons, maar jarig is hij wel, en hij heeft de wereld toch maar zijn uitvinding van de thermoskan geschonken. Dank daarvoor nog aan James Dewar.

Jullie denken wellicht, vanwaar deze opsomming van futiliteiten die iedereen die er in geïnteresseerd zou kunnen zijn zo van Wikipedia kan halen? Gelijk hebben jullie. Het is gewoon omdat ik het niet kon opbrengen om zoals gewoonlijk een stukje te schrijven over de realiteit van vandaag de dag. Die is namelijk nog stommer en futieler dan het lichtste Wikipedia artikeltje, en de mensen hebben het al zo zwaar. Dus vandaag maar even niet weet je wel, weet je niet.

Het enige echte medicijn, de alles helende therapie tegen alles wat het leven ons vermag te doen lijden is natuurlijk muziek. Het Erasmus MC heeft aangetoond dat onder anderen luisteren naar muziek rondom een operatie het herstel versneld. I kid you not. Daarom precies is het zo belangrijk je te abonneren op onze Spotify playlist. Dokters recept gewoon. Gelukkig heb je er geen verzekering voor nodig en voorlopig gaat er ook nog niets van je eigen risico af als je hem beluisteren wilt.

Perry de platenbaas was deze week wat stilletjes, stiller dan normaal. Het verhaal gaat dat hij verliefd zou zijn. Op wat of wie is niet bekend, maar het heeft effect op zijn keuzes voor de playlist zo merken we. Het is allemaal nogal, diep en gevoelig. Mooi dus. Deze week onder anderen op de playlist Madrugada, Alicia Keys, Lana del Rey, Biffy Clyro, the Sore Losers en de Isbells. Jullie kennen ons advies inmiddels: Bluetooth headset op en achteroverliggen. We zien je volgende week wel weer.

Deel: