Chrystabell is een Amerikaanse zangeres, model, actrice en de muze van Twin Peaks-regisseur en componist David Lynch. De twee produceerden samen het debuutalbum ‘This Train’ en de EP ‘Somewhere In The Nowhere’ en Bell speelt de rol van Tammy Preston in Lynch’ immens populaire tv-serie. De Texaanse haalt haar inspiratie bij artiesten als Jeff Buckley, Francoise Hardy, Fiona Apple en Nina Simone. Het resulteert in sensuele en etherische dreampop. Haar tweede volledige album ‘We Dissolve’ kwam in 2017 uit, waarbij ze voor het eerst niet samenwerkte met David Lynch en flirt met de genres soul, jazz en trip-hop. Dit album werd in 2019 opgevolgd met de plaat ‘Feels Like Love.’

Chrystabell bracht de afgelopen tien jaar uitverkochte tours over de hele wereld, terwijl ze inmiddels al vijf veelgeprezen albums uitbracht. Chrystabell is een boeiende persoonlijkheid op het podium en met haar hypnotiserend verleidelijke stem en opvallende presentatie heeft ze een steeds groter wordende schare van toegewijde fans voor zich gewonnen.

Binnenkort komt het nieuwe album ‘Midnight Star’ uit, dat ze natuurlijk weer samen met David Lynch componeerde. Haar vijfde studioalbum bevat nummers die een meeslepend en conceptueel verhaal rond maken de schrijnende, falende relatie van de mensheid met deze planeet Aarde. De gitaren en drums zijn op het album vervangen door synths wat mede zorgt voor een werkelijk ongeëvenaarde moderne popplaat. Een van de hoogtepunten op het album zal een geweldige cover van de Psychedelic Furs-klassieker ‘Love My Way’ zijn.

Ter gelegenheid van haar nieuwe album komt Chrystabell in februari naar Nederland voor een tournee in partnership met Maxazine. Nadat de concerten vanwege corona zijn verzet, komt Chrystabell nu in juni voor 5 concerten naar Nederland.

Tourdata Chrystabell:

 

Deel: