Dat liefdesverdriet een goede voedingsbodem is voor nieuwe muziek, wil niet zeggen dat het prettig is om er doorheen te moeten. Kacey Musgraves kan daarover meepraten, na haar scheiding van haar voormalige levenspartner en muzikale metgezel Ruston Kelly. Dat muziek ook troost kan bieden en een uitlaatklep kan zijn, is de prettige bijkomstigheid waar wij van kunnen meegenieten.

Musgraves heeft na haar vorige album ‘Golden Hour’, waarvoor ze in 2019 vier Grammy Awards won, inspiratie geput uit haar verdriet en dit weten om te zetten in een nieuw album, ‘star-crossed’. Hierop is ook de single ‘justified’ terug te vinden, waarop ze hoorbaar haar hart laat spreken.

Net als aan ‘Golden Hour’, werkte ze voor het nieuwe materiaal samen met het producersduo Daniel Tashian en Ian Fitchuk. Een veilige omgeving, waarin fouten gemaakt konden worden. Niet dat dat gebeurde, getuige het eindresultaat van de single. Voor de overige nummers op haar vierde studio-album moeten we nog tot 10 september wachten. Daarna kan ze los en is ze onder meer te zien tijdens de uitreiking van de MTV VMA’s op 13 september.

Deel: