Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Het is inmiddels alweer bijna september en langzaam maar zeker wordt de toch al niet zo warme zomer verdreven uit ons land. De heide staat in bloei en mooie paarse heidevelden strekken zich uit zover het oog reikt. In België ronken komend weekend de motoren van de Formule 1 auto’s weer na een korte zomerstop. Heel Nederland gaat achter Max staan, een overwinning zou hem goed doen. Volgende week stopt het Formule 1 circus in Zandvoort, als dit op de valreep niet wordt tegengehouden door een paar milieuactivisten. In Tokyo scoren onze paralympiërs erg goed De ene medaille na de andere valt ons toe.

Oppervlakkig gezien lijkt het dan ook of alles prima gaat. Maar in Kabul laten we mensen achter omdat we niet zonder de Amerikanen kunnen. In eigen land lukt het ons maar niet om een regering te vormen. Nederlanders maken ruzie over hoe de finale van de Slimste Mens gespeeld wordt en in Amsterdam is het nog steeds nodig om met een regenboogvlag te demonstreren. genoeg dus om ook op een regenachtige avond over door te mijmeren.

Als je echt helemaal geen zin hebt om daarover na te denken (dat is heel erg goed voorspelbaar), dan kun je altijd nog lekker wegduiken in een dik boek. Als in dit boek te veel vraagt van je aandachtspanne dan kun je altijd nog lekker achterover met je koptelefoon op luisteren naar de new music Friday Maxazine playlist op Spotify. Dat is immers een veel besproken en gegarandeerde manier om te ontstressen in deze drukke tijden. Ook deze week weer is onze licht nerveuze platenbaas Perry erin geslaagd om weer een hele fijne lijst samen te stellen uit het zeer brede aanbod. Als we jullie vertellen dat deze week de nieuwe single van Chris de Burgh en de nieuwe single van Queen drummer Roger Taylor buiten de lijst zijn gevallen dan is wel duidelijk dat het aanbod deze week erg groot was. Perry de platenbaas moest dan ook meer dan eens een salomonsoordeel vellen. Hij heeft zich heel goed van deze taak gekweten met als resultaat een prachtige lijst.

Op de lijst vinden jullie nieuwe muziek van onder andere Brian Setzer, Hooverphonic, James Blake, Shannon and the Clams aan de Belgische Sylviev Wea. Ga er maar eens lekker voor zitten, dan doen wij dat ook.

Deel: