Dat muziek belangrijk is in het leven van velen, daar hoeft alvast niet over gediscussieerd te worden. Echter hoe men de muziek ervaart, kan wel bijzonder verschillend en afwijkend blijken. Het is een vorm van emotie, een manier om je gevoelsmatig te uiten wanneer woorden je tekort schieten. Sommigen beschouwen het als een onderdeel van hun vrije tijd terwijl het voor anderen juist hun hele leven in beslag neemt. En wist je trouwens dat het mogelijk is om je muziek met je tablet of smartphone te controleren?

Technologische vooruitgang

Net zoals de tijd staan ook de wetenschappelijke én technologische vooruitgang nooit stil. Elke dag worden er op diverse vlakken wel weer nieuwe vorderingen gemaakt die, al dan niet, kunnen bijdragen tot een groter geheel. Waar onze voorouders, en misschien zelfs grootouders, vroeger nog nooit van de smartphone, tablet of computer gehoord hadden, lijkt vandaag de dag iedereen wel in het bezit van minstens 1 technologisch gadget te zijn. De vraag rijst of dit wel een goed vooruitzicht is en of een nog grotere toename aan technologische vooruitgang niet juist nefast kan zijn.

Toch lijken de meesten tot op de dag van vandaag vooral overtuigd van de vele mogelijkheden en voordelen die een dergelijke vooruitgang met zich mee lijkt te brengen. Je kunt bepaalde dingen sneller opzoeken, je bent makkelijker bereikbaar en kunt bijgevolg eenvoudiger hulp inschakelen wanneer dat mogelijk mocht zijn.

Technologische gadgets

Zodra de bedrade telefoon vervangen werd door een manueel draagbaar exemplaar, kwam de ontwikkeling van de technologische gadgets pas echt in een stroomversnelling te staan. Zo werden al gauw de eerste smartphones op de markt gebracht, gevolgd door verschillende draagbare laptops en computermodellen om vervolgens ook tablets en iPads aan te bieden.

In het begin waren de mogelijkheden en aanwezige functies nog behoorlijk beperkt. Vandaag de dag zijn de meest recente smartphones, tablets en computers uitgerust met de meest vernuftige technologische specificaties gaande van meerdere camera’s tot een uitstekende beeldresolutie, beeldstabilisatie, aanzienlijke opslagcapaciteit en uitstekende reactiesnelheid.

Waar het op diverse vlakken een voordeel kan zijn, kan het jammer genoeg soms ook wel eens een nadeel betekenen. Zo wordt vandaag de dag van iedereen indirect verwacht in het bezit te zijn van een computer, tablet en/ of smartphone. Echter zijn er jammer genoeg nog heel wat gezinnen die zich een dergelijke luxe niet kunnen permitteren. Hoe moeten deze kinderen dan aan hun online lespakket komen? En hoe worden zij hierdoor benaderd door andere klasgenootjes die wel veel meer mogelijkheden krijgen.

Echter bieden de meeste gadgets gelukkig ook heel wat voordelen en meerwaarden. Zo kan een smartphone of tablet een vorm zijn om je muziek en afspeellijsten te controleren, vanop afstand tv te kijken of een manier om met anderen in contact te staan.

Tablet als ultiem controleorgaan

Niet alleen Apple maar ook tal van andere merken waaronder Huawei en Samsung staan bekend vanwege hun uitgebreide assortiment aan tablets en iPads. Tegenwoordig bestaan ze in diverse uitvoeringen, formaten, kleuren en designs. Sommigen met net iets meer functiemogelijkheden en opties in tegenstelling tot anderen, maar elk met hun eigen voor- en nadelen.

Zo kunnen tablets alvast een belangrijke factor zijn in het leven van (professionele) muzikanten en artiesten. Tegenwoordig bestaan er diverse programma’s die bedoeld zijn om op je tablet te installeren en die je de mogelijkheid bieden om je muziekvoorkeuren, melodieën, afspeellijsten en samples probleemloos te controleren, bewerken en streamen. Bovendien ben je hierbij niet verbonden aan 1 vaste plaats en hoef je niet continu je smartphone of laptop in de buurt te houden.

DLNA; Digital Living Network Alliance

Eén van de meest universele manier om eender waar en gelijk wanneer muziek te streamen, te bewerken en je favoriete afspeellijsten te beluisteren is door middel van DLNA of Digital Living Network Alliance. Heel wat recente tablets, smartphones en laptops ondersteunen vandaag de dag een dergelijke protocol functie. Indien je toch nog mocht twijfelen kun je via deze website even bekijken of de tablet in kwestie een dergelijke functie ondersteunt.

Deel: