Het Belgisch-Nederlandse electro-pop trio Fortress timmert hard aan de weg. Na het verschijnen van hun sterke single ‘Moonchild’ is er nu een heuse concertfilm. Een cinematografisch document dat artistiek verder en dieper gaat dan alleen een concertregistratie of een live streaming.

Over elk shot, elke scene, belichting en choreografie is nagedacht. Regisseur Tijs Torfs heeft al mening sterke kortfilm op zijn naam staan. Deze concertfilm mag hij daar zeker bij optellen. Samen met DOP Dries vanderaerden kreeg hij carte blanche van Hanne Torfs, zijn zus en tevens zangeres van Fortress. “We wilden van heel dansbaar tot heel ingetogen en ontroerend gaan.“, vertelde de Antwerpse in het interview dat ze recent nog hadden met Maxazine. Dat lijkt goed gelukt, mede door inbreng van de dansers Martha Gardner en Pieter Desmet, die een extra artistieke laag aanbrengen. Evenals Hannes outfit die speciaal voor deze film werd ontworpen door de Antwerpse kunstenaar Camilla Ardui.

Een kunstzinnige kruisbestuiving tussen muziek, dans, film en couture. Het publiek mocht al op 2 juli genieten van de première in thuishaven Trix, waar ook de beelden zijn geschoten. Nu mag de hele wereld genieten van hun concertfilm. Sit back and relax: Fortress op hun best!

Deel: