Lucas Hamming is terug! Na een hoofdrol in musical ‘All Stars’, het vertolken van Judas in ‘The Passion’ en het winnen van tv-succes ‘Maestro’ komt op 22 oktober zijn nieuwe album ‘Postponed’ uit. Het nummer ‘Mr. Blue Sky’, dat op 25 juni verscheen, is samen met de eerder verschenen singles ‘Falling’ en ‘Move Like This’ een mooi voorproefje van het derde album van de zanger. Daarnaast tourt Hamming vanaf november langs de Nederlandse poppodia.

‘Postponed’ is Hammings derde album waarvan de eerste single ‘Falling’ eind 2020 al werd uitgeroepen tot Radio 2 Topsong. Naast de drie genoemde singles staan er nog zeven andere songs op. “We wilden een andere plaat maken dan ‘HAM’ (2015) en ‘Luck Is For Suckers’ (2017),’ legt de zanger uit. “Tame Impala en Arctic Monkeys maken ook elke keer een heel ander album.” Daarnaast spreekt de titel voor zich: “Alles werd uitgesteld, de wereld stond in de wachtstand. En ik maakte ondertussen een album dat ik ook steeds maar weer vooruit moest schuiven, terwijl ik zo graag mijn nieuwe muziek aan mijn fans wil laten horen.”

Harry Styles meets Britpop
Hamming produceerde het nieuwe album met zijn drummer Stijn van Rijsbergen. Daarbij ging het tweetal van indiepop naar melodieuze poprock, oftewel Robbie Williams en Harry Styles gemixt met nineties Britpopbranie. “Door corona hadden we extra veel tijd om aan de details te kunnen werken. Oorspronkelijk waren we van plan om er een maand aan te zitten. Het werden er nu drie.”

Het album werd voor een groot deel geschreven op Bali. “Ik ben daar vooral heen gegaan om in mijn eentje te kunnen werken, zonder afleiding van mijn “normale” dagelijkse leven. Nu zat ik daar alleen met mijn gitaar. Tegenwoordig werkt iedereen op zijn computer, ik ook, maar een goed liedje begint nog altijd bij zang en gitaar.”

Doorbraak
De zanger werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. Hij brak definitief door toen hij met zijn band in het seizoen 2015/2016 ‘huisband’ werd van DWDD. Ook stond Hamming dat jaar op Pinkpop, speelde hij zijn eerste uitverkochte Paradiso-show en was hij verantwoordelijk voor het 3FM Serious Request-thema ‘Are You With Me’. Dit voorjaar was de zanger tevens te zien in de Nederlandse speelfilm De Oost. Hij vertolkte daarin als ‘zingende soldaat’ het in 1935 verschenen liedje Verlaten. Eind 2020 werd ‘Falling’, de eerste single van POSTPONED, al uitgeroepen tot NPORadio2 TopSong!

Lucas Hamming clubtour 2021:
Donderdag 18 november – Hedon, Zwolle
Vrijdag 19 november – TivoliVredenburg, Utrecht
Zaterdag 20 november – Rotown, Rotterdam
Zondag 21 november – Paard, Den Haag
Donderdag 25 november – Patronaat, Haarlem
Zaterdag 27 november – Vera, Groningen
Zondag 28 november – Doornroosje, Nijmegen
Vrijdag 3 december – Paradiso Noord, Amsterdam

Deel: