Gaspard Augé, bekend als de helft van Justice, bracht gisteren zijn solo debuutalbum ‘Escapades’ uit. De Fransman deelde in de afgelopen weken de singles ‘Force Majeure’, ‘HEY!’, ‘Vox’ en ‘Captain’. Enkele van deze nummers werden al gebruikt als soundtrack voor een reclame-campagne, de EK 2020 intro van de BBC en de Franse Formule-1 Grand Prix.

Met het album onderstreept Gaspard Augé zijn reputatie als meester van het maximalisme, maar bovenal als een elektronische producer wiens tracks altijd verfrissend klinken. Op ‘Escapades’ zijn meerdere elementen terug te horen die te herleiden zijn naar het werk van Justice: denk aan zoemende synths, filmische grootsheid en futuristische sounds.

Om zijn visie tot leven te brengen, werkte Gaspard Augé samen met de Franse componist Victor le Masne (bekend van zijn werk met Chilly Gonzales en Metronomy’s Joseph Mount). In een van de Parijse studio’s maakten ze gebruik van een synthesizer die ooit toebehoorde aan de progrockband Yes en de overleden dancepionier Philippe Zdar (Cassius).

In tegenstelling tot de geslepen werkwijze van Justice, kwam ‘Escapades’ tot stand in slechts twee maanden tijd. De missie van Augé is om definities als ‘goede smaak en slechte smaak’ te negeren. Daarbij staat de kinderlijke onschuld centraal en wil hij met bombastische speelsheid zich vooral toeleggen op jeugdige gevoelens.

De adembenemende videoclips die in de voorbije weken zijn gereleased, waarvan ‘Belladone’ de nieuwste is.

Deel: