Op de nieuwe tour van Blackberry Smoke is The Steel Woods het voorprogramma. Eerder schonken we al aandacht aan de nieuwe release van Blackberry Smoke, nu is het de beurt aan The Steel Woods. Ook zij brachten onlangs een nieuw album uit met de naam ´All Of Your Stones´. Een mooi moment of de twee eens met elkaar te vergelijken en zo te horen of het ook logisch is dat de ene headlined boven de ander.

Het begint al goed met ‘Out Of The Blue’. Een nummer dat goed blijft hangen meteen. Het nummer schept hoge verwachtingen voor de rest. Al spelen we hier wel een heel klein beetje vals, het album opent namelijk officieel met het nummer ‘Intro’. Je verwacht het haast niet met zo een titel, maar dit is slechts het intro van de plaat dus niet iets wat we echt als een op zichzelf staand nummer kunnen beschouwen.

De titeltrack is een sterke track. Een mooie tekst op een prettig in het gehoor liggende melodielijn. En dat horen we graag. All Of Your Stones heeft nog wel enkele nummers die het beluisteren waard zijn. Een goed voorbeeld daarvan is het klapstuk midden op de plaat. ‘I Need You’ duurt net wat langer dan zeven minuten en op dit nummer wordt de band bijgestaan door Ashley Monroe. Vooral voor de gitaarliefhebber is dit nummer zeker aan te raden. Zanger van The Steel Woods, Wes Bayliss heeft net even wat meer knauw en geeft daarmee dus ook wat meer het countrygevoel. Gevoel is tevens wat veel in dit album naar voren komt. Dit mede doordat de band een van zijn oprichters in januari dit jaar plots verloor.

The Steel Woods levert op ‘All Of Your Stones’ kwaliteit. Een album wat je vooral bij de strot grijpt tekstueel. De nummers zijn niet pakkend in de zin van dit blijft meteen hangen, het is het gevoel dat bij dit album wel een tijdje blijft en dat is zeker ook iets waard. Muziek is ook iets wat kan raken, waar je de pijn/verdriet voelt. Het hoeft niet alleen pakkend en vrolijk te zijn. (7/10) (Thirty Tigers)

Deel: