Onlangs kondigde het grootste muziek- en kunstfestival van Slowakije, Pohoda, aan de 24e editie te verplaatsen naar 2022. Dat de organisatoren van het festival niet bij de pakken neer blijven zitten blijkt; Pohoda komt namelijk nu al met de eerste naam van volgend jaar.

Niemand minder dan Nick Cave & The Bad Seeds pronkt als eerste headliner op het affiche van Pohoda 2022. Deze band was in 2013 al te zien op Pohoda en hoewel het festival normaliter niet tweemaal dezelfde naam ontvangt, wordt voor Nick Cave & The Bad Seeds een uitzondering gemaakt.

“Normaal gesproken keren grote namen niet terug naar Pohoda, maar tijdens het concert op Pohoda 2013 wist ik dat dit bij Nick Cave niet het geval was. Zo’n uitzonderlijke artiest, met zo’n uitzonderlijke performance, vraagt om een uitzonderlijke aanpak. Iedereen die erbij was weet waarom – het was duidelijk één van de mooiste momenten in de geschiedenis van Pohoda. Ik ben trots en verheugd dat Nick met zijn band nog een keer komt”, zegt CEO Michal Kaščák over de terugkeer van Nick Cave & The Bad Seeds naar het vliegveld van Trenčín in 2022.

Pohoda vindt plaats van 7 tot 9 juli 2022 op de voormalige luchthaven van Trenčín in Slowakije.

Deel: