Na een jaar te hebben nagedacht over welke alternatieve carrièremogelijkheden ze nog zagen voor zichzelf hebben de Britse Popgoden Madness eindelijk besloten om zichzelf weer op te richten en te gaan doen waar ze goed in zijn: een fantastische liveshow neerzetten.

De online liveshow ‘The Get Up!’ wordt geproduceerd door Driift, het bedrijf achter de onvergetelijke online producties voor Nick Cave, Niall Horan en Kylie Minogue. ‘The Get Up!’ is geschreven door Charlie Higson en brengt Madness terug in hun element. ‘The Get Up!’ is een eenmalig evenement en wordt op 14 mei uitgezonden in Europa en Amerika (15 mei in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië) en is alleen live te zien.

‘The Get Up!’ begint in de uitgestorven en met slechts onkruid gevulde straten van Soho als de spookachtige figuur van Victor Marley, gespeeld door Charlie Higson, Suggs, Mark, Chrissy Boy, Mike, Lee en Woody verwelkomt in het verlaten wereldberoemde London Palladium. Een hilarische en duizelingwekkende reis begint als onze Nutty Boys aan een liveshow beginnen in wat volgens hen een leeg theater is. Ze manoeuvreren door tijd en ruimte en tussen het verlaten theater waar geesten uit het verleden rondlopen, de spookachtige backstage gangen, bars en kleedkamers van het Palladium en de voorkamer van Mike’s Mum’s in Kentish Town in 1977. ‘The Get Up!’ is ongeëvenaard in zijn ambitie en Madness slaagt erin om muziek en entertainment te brengen voor het hele gezin.

Naast een live show boordevol hits uit hun enorme backcatalogus, is ‘The Get Up!’ ook een kans voor fans om voor het eerst nieuwe Madness-nummers te horen. Madness zal op het podium worden vergezeld door zeer speciale gasten waaronder enkele van de grootste namen uit de muziek scene (en Mike Barson als Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Elizabeth II). Dit belooft een mooi afscheid van de lockdown te worden en laat Madness de goede tijden herleven op een manier zoals alleen zij dat kunnen.

De iconische hit ‘Our House’ is nooit in de vergetelheid geraakt sinds het een wereldwijde hit werd in 1982. Het is zelfs zeer voorstelbaar dat het nieuwe relevantie heeft gekregen voor veel mensen het afgelopen turbulente jaar. De originele video voor ‘Our House’, die werd gefilmd op de glamoureuze locatie Willesden Junction in Noord-Londen, is zorgvuldig gerestaureerd van de originele 16 mm-film uit 1982. Deze nieuwe 4K-versie brengt de iconische video tot leven – je kunt nu zelfs de kranten lezen die de jongens vasthouden.

Voor het eerst in bijna 40 jaar werd de originele16 mm-film overgezet naar een 4k digitaal bestand met behulp van de nieuwste technieken van de 21e eeuw en vervolgens handmatig gereinigd om vuil en andere visuele ‘ruis’ te verwijderen. Als klap op de vuurpijl is de audio ook up-to-date gebracht vanuit de best beschikbare audiobron. Al dat harde werk maakt dit de beste versie van de video die ooit is uitgezonden!

Het nummer zal zeker ook ten gehoren gebracht worden op 14 mei en weet je wat? Jij kan daar (virtueel) bij zijn, in vol festivalornaat! Maxazine mag in samenwerking met platenmaatschappij BMG het ideale Madness feestpakket weggeven. Een inlogcode voor de livestream op 14 mei, het nieuwste album op vinyl én een originele MADNESS-Fez (en voor wie dat niet snapt, hoeft niet mee te doen). Oh, en Mike Barson zal tijdens dit optreden, waar Madness vergezeld zal worden door special guests, in de huid kruipen van Queen Elizabeth II…

Om dit fantastische pakket te winnen*, like je Maxazine op Facebook, en vertel je ons in de comments onder de Facebook-post welk nummer van de mannen je zeker wil horen. Doe snel mee, want het concert is al volgende week! Wil je zeker zijn? Tickets zijn hier te koop!

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de organisator zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: