Met ‘Doe Mij Maar Het Verdriet’ brengt Maaike Ouboter voor het eerst sinds 2018 materiaal naar buiten. Het is de eerste single van haar derde album ‘Harnas van Glas’, dat later dit jaar naar buiten wordt gebracht.

In het nummer bezingt ze een liefde die verloren is gegaan. Hoe pijnlijk het verlies ook was, het blijkt desalniettemin de moeite waard te zijn geweest: “’Doe Mij Maar Het Verdriet’ is een ode aan het leven en de liefde. En als dat dan eindigt in verdriet, dan liever het verdriet dan dat je die liefde nooit hebt gekend,”aldus Maaike.

Ouboter verwierf bekendheid met haar doorbraak in het programma ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’, waaraan ze in 2013 meedeed. Met het nummer ‘Dat Ik Je Mis’ gooide ze zowel in Nederland als in België hoge ogen in de hitlijsten. Het was met meer dan vijftienduizend verkochte exemplaren zelfs goed voor een gouden plaat. Haar debuutalbum ‘En Hoe Het Dan Ook Weer Dag’ dateert uit 2015 en werd in 2018 opgevolgd door ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’.

Deel: