Australische gitaarvirtuoos en Grammy nominee Tommy Emmanuel kondigt voor begin volgend jaar een serie van drie shows in Nederland aan. De wereldberoemde akoestische gitarist en trotse houder van de titel Certified Guitar Player, speelt met zijn unieke fingerpicking style en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden over de hele wereld jaarlijks honderden shows voor uitverkochte zalen. Het voorprogramma wordt verzorgd door gitarist Mike Dawes (UK).

Tommy Emmanuel, die als 6-jarige met zijn familie in Australië tourde als ‘The Emmanuel Quartet’ is uitgegroeid tot een legendarische gitarist met twee Grammy nominaties op zijn naam. Met zijn solo-optredens verkoopt hij zalen uit als het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York en zijn video’s zijn op Youtube meer dan 30 miljoen keer bekeken. Fans en experts van over de hele wereld zijn het erover eens dat het niet alleen zijn sublieme techniek is – Tommy speelt solo waar normaal minstens drie gitaristen en een percussionist voor nodig zouden zijn – maar ook het ongebreidelde enthousiasme waarmee hij het publiek meetrekt in zijn optredens.

Afgelopen jaar heeft Tommy Emmanuel zijn indrukwekkende discografie uitgebreid met het dubbelalbum ‘The Best of Tommysongs’ (2020). De verzameling nieuwe opnames van z’n beste songs aangevuld met vijf nieuwe tracks bewijst dat Tommy Emmanuel in z’n ondertussen meer dan 50-jarige carrière niets heeft ingeboet aan virtuositeit en creativiteit en dat we hier nog steeds te maken hebben met een gitarist van het állerhoogste niveau. Of, volgens gitaarheld Chet Atkins “one of the best players I’ve ever seen”.

Voor het voorprogramma vroeg Tommy dit keer zijn vriend en collega fingerstyle gitarist, Mike Dawes. Dawes’ arrangement van Metallica’s ‘One’ scoorde meer dan 4 miljoen views op Youtube en kreeg van James Hetfield het predikaat “Fucking Awesome”.

Tommy Emanuel Tour:
Donderdag 17 februari, Tilburg, 013
Zondag 20 februari, Utrecht, TivoliVredenburg
Maandag 21 februari, Groningen, De Oosterpoort

Deel: