Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

De terrasjes mogen weer open en mensen mogen weer drie kwartier in de rij staan om in aanmerking te komen voor een ‘speciale aanbieding’  op drie van viscose gemaakte onderbroekjes. We zijn weer bijna ‘normaal’. U proeft het cynisme in hoe het hier geschreven wordt, maar laat u daar niet teveel door afleiden. Niets is ons liever dan dat we ons allen weer kunnen laven en dit soort onnozele geneugten van het leven. Het is bijna niet te bevatten dat het er heel langzaam aan op lijkt dat het ook weer allemaal zou mogen. Mocht ik morgen naar een concert of een bioscoop mogen gaan dan zou een verdubbeling van de entreeprijs mij nog niet met de ogen doen knipperen. Zo graag, zo ontzettend graag wil ik weer wat ludisch doen.
De Nederlandse cultuurhistoricus Huizinga had in 1938 al in zijn werk ‘Homo Ludens’, de spelende mens mooi beargumenteerd beschreven. Spel als een bepalende factor voor de mens om te kunnen ontwikkelen, groeien en gelukkig zijn. Voor de hardcore bureautijgers net zo belangrijk als een professionele circusclown, al zal dat voor de eerste altijd moeilijk zijn en blijven om dit te erkennen. Maar wees eens eerlijk, kijk eens in de spiegel als je even een snuif gaat nemen op het toilet. Ook de bankman die aan zijn scherm zit vastgekleefd is pas echt gelukkig als hij met een paar meten een potje beerpong mag spelen, zeg niet dat het niet zo is.
Wij vinden mede daarin de motivatie om ook nu nog steeds elke week een heel mooie Spotify playlist voor alle clowns, bureautijgers, schoonheidsspecialisten, brandweermannen, en natuurlijk al het zorgpersoneel te mogen maken. Zet hem gerust tijdens het beerpong op, of tijdens die lange nachtdienst, stiekem op je oortjes terwijl je cryptomunten verhandelt mag wat ons betreft ook. Hoe dan ook luister gewoon, we hebben er moeite zat voor gedaan.
Deze week hebben we weer van alles lekkers toegevoegd aan de toch al niet te versmaden lijst. Denk aan artiesten als London Grammar, Sports Team, Jett Rebel, The Chemical Brothers en heel veel mooie andere ontdekkingen.
Koekje erbij en lekker luisteren.
Geen dank.

Deel: