Met zijn 80 lentes is de legendarische Tom Jones nog hartstikke actief en zeer relevant in de muziekindustrie. Naast dat hij de kijkers van The Voice als jurylid een lach op het gezicht tovert, brengt hij in april 2021 zijn nieuwe album ‘Surrounded By Time’ uit.

Op ‘Surrounded By Time’ komen een divers aantal nummers aan bod die deze legende behoorlijk hebben geïnspireerd. De twaalf tracks op dit album vormen een mooi geheel met een gospel- en blues-achtige sound. Samen met de producenten Ethan Johns en Mark Woodward is aan dit nieuwe album gewerkt. Op ‘Surrounded By Time’ worden een aantal klassieke covers in een modern Tom Jones-sausje gegoten en krijgen op deze manier net wat meer saus dan de originele versies.

‘Talking Reality Television Blues’ is de eerste single en heeft een heerlijke blues sound, waarbij Tom de luisteraar al pratend meeneemt in zijn verhaal en waar de gitaarriffs de gesproken woorden van extra kracht voorzien. Met een ietwat breekbaar stemgeluid kan men merken dat hij niet meer de jongste is, toch is dit een van de absolute smaakmakers van dit album.

‘The Windmills Of Your Mind’ voelt lichtelijk dromerig en mysterieus aan en past perfect bij de stem van Tom Jones. De stuwende drumpartij en zang van Tom maken dit lied een prachtig meesterwerk die je meeneemt naar ietwat duistere sferen. ‘Pop Star’ van Cat Stevens/Yusuf Islam is een van deze covers die in deze moderne versie een extra boost krijgt. Ook ‘One More Cup Of Coffee’ van Bob Dylan doet het goed in een Tom Jones-jasje.

Tom Jones neemt de luisteraar met zijn karakteristieke stemgeluid mee op een mooie gospel en blues georiënteerde reis, die smaakt naar meer. ‘Surrounded By Time’ is een zeer mooie aanvulling op de erg indrukwekkende carrière en het immense oeuvre van deze legendarische zanger. Tevens kan dit album worden samengevat als een terugblik op het leven, waarin Tom Jones ook te maken kreeg met het overlijden van zijn vrouw Linda in 2016. Dit alles geeft het album ‘Surrounded By Time‘ extra karakter. Een ware must have voor in de platenkast van elke muziekliefhebber. (9/10) (EMI)

Deel: