Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Alweer een week voorbij. Alweer een zouteloze persconferentie verder van twee bleke mannen die ons allemaal andermaal een smakelijke worst voorhielden die we nooit lijken te gaan consumeren. Lege beloftes zonder hoop maken van de Nederlandse live  muziekliefhebber inmiddels een soort van mythologische Phaidra die de zinloosheid van onze liefde voor live muziek gaat inzien. Hoop is er nog wel dat dit niet een gelijkluidend dramatisch einde zal kennen zoals we die uit de mythologie kennen. Er zal toch wel meer overblijven dan een dramatische brief aan de door ons aanbeden artiesten? Inmiddels zijn we zover dat het besef door is gedrongen dat de redding voor ons niet zal komen van deze leugenachtige, cultuur minachtende demissionaire clown en zijn dandy knecht met de krokodillenleren schoenen.
Een zomer zonder Pinkpop, Bospop, Lowlands en andere festivals zuigt andermaal de levensvreugde uit het al vrijwel rottende corpus van de wegkwijnende muziekliefhebbers. Het enige dat we hebben om naar uit te zien is een door de overheid gecontroleerd circus waarin we mogen figureren mits we we een negatieve test hebben of gevaccineerd zijn, hetgeen een eeuwigheid zal duren.
Nadeel van dit alles is dat we dan alleen maar de grootste mainstream muziek krijgen te verteren dat ook al in alle talkshows op tv door onze strotten wordt geduwd. De nekslag voor de onafhankelijken, voor de hippies, de satanische rockers, de progrockers, de alternatieve dance acts. Over een jaar luisteren we alleen nog maar naar door de radio gestroomlijnde mainstream muziek. Daarom, precies daarom, stuurden we Perry de platenbaas terug naar zijn muziek-luisterhok toen hij van de weel bijna de pijp aan Maarten wilde geven.
In die berg releases van afgelopen moesten toch weer alle lekkere hapjes gevonden worden. Hoop is wat ons allen levend houdt op dit moment. De playlist moet en zal elke week weer aangevuld worden, als een baken dat zijn licht blijvend laat schijnen over het inmiddels in duisternis en kwade walmen gehulde landschap waarop eerst de muziek zo heerste.
Enfin, het is is wederom gelukt. De queeste is succesvol afgerond onze Phaidra leeft nog.  Voor de liefhebbers hebben we weer een heel mooie lijst weten samen te stellen. Als je op play gaat klikken krijg je nieuwe muziek van onder anderen Nad Sylvan, Prince, Doja Cat, Gisela Joao en Birdy.  Gewoon lekker eigenwijs. Puh.

Deel: