Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Sneeuw en hagelbuien, wind, regen, zon niets bleef ons bespaard afgelopen week. Het was alsof de weergoden hun surplus aan spaarkaarten allemaal tegelijkertijd inwisselden aan de kassa van de meteo groothandel, om ons daarna gezamenlijk onder het genot van een hoorn des overvloeds gevuld met bier uit te lachen. Her en der zagen we op de social media de referentie opduiken aan het prachtige nummer van Prince, ‘Sometimes it snows in April’. Prachtig nummer en het zette even aan tot nadenken op de Maxazine redactie. Zouden we een complete ‘April’ playlist maken? Zat liedjes over meest wispelturige maand op de Juliaanse kalender. ‘April, come she will’, van Simon & Garfunkel, de classic ‘April in Paris’ die er in honderd verschillende versies is, maar waarvan die door Ella Fitgerald samen met Oscar Peterson toch de mooiste is, zonder enige twijfel. Het mierzoete ‘April Love’ van kitsch-crooner Pat Boone, of de te laag gewaardeerde band Soul Asylum met het fantastische ‘April Fool’ van hun al even ondergewaardeerde topalbum ‘Gravedancers Union’. Daar is dus best een leuke playlist van te maken. Hebben we niet gedaan, maar laat je niet weerhouden de genoemde nummers eens op te zoeken en te beluisteren terwijl je in een lekkere relaxfauteuil ligt te niksen.

De plicht roept, dus heeft Perry de platenbaas weer de hele week met zijn hoofdtelefoon op en zijn ogen dicht naar de nieuwste releases geluisterd. Hij zorgt dan nooit echt goed voor zichzelf, dus we moeten hem regelmatig even aanstoten om te checken of hij nog voldoende gehydrateerd is. Als hij er langer dan een seconde over doet zijn ogen op te maken, krijgt hij van een van zijn collega’s een glas ranja. Water drinkt hij niet: “dat is voor paarden”, zo zegt hij altijd.

Dezer dagen is het wat rustiger aan het release front. Er is altijd genoeg dat uitkomt, maar als er dan even wat minder is, dan kan er echt goed geluisterd worden. Blijken er toch weer vele pareltjes tussen te zitten, die goed genoeg zijn om op onze Spotify lijst te zetten. Alleen het beste voor onze volgers. Deze week vinden jullie op de playlist voor alle gezindten en inclusief voor iedereen, mooie nieuwe muziek van onder anderen Tom Jones, Dinosaur jr, Frank Boeijen, Blaudzun, Oscar and the Wolf en Stippenlift. Dat moet, samen met al het andere moois voldoende zijn om jullie allemaal een week vooruit te helpen. Een week waarin we nog steeds in april zitten. Dus hou die snowboots nog maar even paraat.

Deel: