De bandnaam Graceless verklapt gelijk de werkwijze die deze band hanteert bij het maken van hun nummers. Alle subtiliteit, elegantie en charme wordt verbannen en wat overblijft is een rauwe, gortdroge, ongefilterde sound die het best kan worden omschreven als dutch death metal.

Al sinds juni 2016 volgen de leden van Graceless deze ijzersterke formule waarmee ze twee vliegen in 1 klap vermorzelen. Enerzijds eren ze een groot aantal metal pioniers en anderzijds wijzen ze nieuwkomers in het genre de weg naar deze acts die baanbrekend bleken te zijn voor het onverwoestbare genre.

Aan inspiratie geen gebrek want de band speelde inmiddels 2 platen en een EP vol die stuk voor stuk konden rekenen op lovende kritieken van pers en publiek. Live worden de uitstekende nummers van deze albums meedogenloos en zonder opsmuk gebracht en dat wordt gewaardeerd door fans wereldwijd. Mooi mazzel dus dat ze deelnemen aan dit test event zodat jij je ook kan laten wegblazen door deze 4 metal puristen van het betere soort!

Graceless staat op 23 april op het podium van Metropool in Enschede.

Deel: