De Amsterdamse rockband Queen’s Pleasure heeft deze week haar debuut EP uitgebracht getiteld ‘Panic From Dublin’. ‘Panic From Dublin’, dat zowel digitaal als op 7” vinyl, verkrijgbaar is, is een vier nummers tellende escapade.

Kant-A van de EP start met de scheurende titel-track, waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de euforische catharsis van een zweterig kelderoptreden. Terwijl optredens momenteel geen doorgang hebben, laat het opzwepende ‘Starlet’ je verlangen naar suizende oren en blauwe plekken. Kant-B opent met de doorbraak hit ‘Sitter’ en sluit af met het krachtige refrein op ‘Alex Sender’.

Gedreven door een compromisloos verlangen naar liefde klinkt het viertal als een eigentijdse mix van bands als Fontaines D.C., The Who en Blur. Met de power van de Ramones en de melancholie van The Smiths. Een ‘Wall of Sound’ , met een energie voor tien, precies wat je mag verwachten van een roedel postpubers. Maar ondertussen schuilt een behoorlijke dosis melancholie in de 4 nummers. Neem bijvoorbeeld de titeltrack.

“Panic From Dublin vertelt het verhaal van een band in crisis. Wat doe je als je band niet meer functioneert? Soms lijkt uit elkaar gaan de makkelijkste weg. Niet voor Queen’s Pleasure. De band vertaalde deze energie in misschien wel een van onze beste nummers tot nu toe.”
Jurre Otto (zanger)

De band werkte voor de opnames van ‘Panic in Dublin’ samen met producer Edd Hartwell (o.a. The Kooks, Jeff Beck) en trok voor de mastering blootsvoets richting Abbey Road. Queen’s Pleasure viert de release van ‘Panic From Dublin’ vanavond met een optreden in De Melkweg. De livestream is te volgen vanaf 19:30 uur.

Deel: