Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Realiseren jullie je ook wel eens hoe sluipend als een hongerige Cheetah, het nieuwe normaal inmiddels de laats van het oude normaal heeft overgenomen in ons leven? Wie denkt er nog bij na om een mondkapje mee te nemen als je uit huis gaat? Gaat allemaal op automatische piloot inmiddels. Wie maakt er nog zonder erbij na te denken plannen voor een zaterdagavond na negen uur? Juist, niemand. Dat is wat er met ons allemaal gebeurd. We zijn kinderen van de pandemie aan het worden. Ons leven is definitief veranderd en er is vooralsnog een zicht op een zilverlijntje aan een steeds verder terug wijkende horizon.
Is dit nu reden tot het adapteren van een zorgelijk toekomstbeeld, of een pessimistische grondhouding tot het hetgeen er op ons afkomt. Ik zeg luid en duidelijk dat het antwoord daarop een ferm ‘neen’  moet zijn. Wij als mensheid hebben namelijk een wapen dat als geen ander geschikt is om de giftige mist van de pandemie die ons omhuld mee te verjagen. Een vaccin, sterker dan alle gekende en goedgekeurde vaccins samen . Een medicijn voor de geest, een zalf vanuit de hemelse hoor van overvloed die we allemaal ‘muziek’  kennen.
Artiesten zijn creatiever dan ooit tevoren, er wordt niet getoerd dus hebben ze allemaal tijd om of kinderen te maken, te touwen, te scheiden, maar vooral om nieuwe muziek te maken. Komt dat even goed uit dat wij daarop zitten te wachten.
Ook deze week kwam er weer van alles uit dat bijzonder, leuk, mooi, ontroerend of gewoon gruwelijk hard is. Perry de platenbaas zit nog steeds moederziel alleen op zijn kamertje en doet de hele week niets anders dan die nieuwe  muziek allemaal beluisteren, ordenen, herbeluisteren. om ze vervolgens aan een strenge triage te onderwerpen. Dat heeft ook deze week weer geleid tot een nieuwe Spotify playlist.
Ga er maar eens lekker en relaxed voor zitten. Deze week op de lijst onder andere nieuwe werk van Arno, Milow, Stikstof, Lo, Chantal Acda, Camille en veel meer. Lekker dus. Luisteren!

Deel: