Johnny Mastro & Mama’s Boys is zeker geen onbekende in deze contreien. Regelmatig hebben zij onze lage landen bezocht en zijn zij altijd een welkome gast geweest. Het vak leerde Mastro in de bluesclubs van Californië en vooral in de Babe’s & Ricky’s Inn in Los Angeles, dat werd geleid door Laura Mae ‘Mama’ Gross. Vandaar de naam van de band. Naast Mastro bestaat de band uit gitarist Smoke (Smokehouse Brown), baritongitarist John Fohl, drummer Jimmy Goodall, percussionist Lisa Cee en saxofonist Tom Eisenhood.

Hun recente cd  ‘Elmore James For President’is live opgenomen in de Music Shed studio’s in New Orleans. Op de cd staan dertien nummers, waarvan tien eigen composities. De drie covers zijn van Hound Dog Taylor, Lazy Lester en Sonny Boy Williamson. Zoals we gewend zijn van Mastro en zijn maten gaan ze ook met dit album er weer met een gestrekt been in.

De ‘live’-omgeving, waarin de cd is opgenomen, zal daar ongetwijfeld mede debet aan zijn. Er wordt niet bijgeschuurd of gepolijst; puur, rauw en grof is het motto. Van begin tot eind is het een voortstomende dieselloc, die nergens voor stopt. Nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn de stampende ‘Wildman Call’ en het door Smoke’s gitaar gedragen ‘Last Dance In Memphis’. Voor de liefhebbers van de muziek van Johnny Mastro & Mama’s Boys is er weer voldoende te genieten. (7/10)  (Continental Blues Heaven – Continental Record Services)

Deel: