‘Saturday Moon’ is een song geschreven nadat Chantal Acda door oude fotoboeken van haar oma had gebladerd. Haar oma Truus was een fantastische vrouw en ze brachten veel tijd door in haar keuken. Daar deelden ze levensverhalen en roddels over welke mannen er allemaal naar haar aan het turen waren in het bejaardentehuis. Bij het weggaan tikten ze allebei op een raampje. Ze zagen enkel elkaars vingers. Jaren later stierf ze net op het moment wanneer Chantal’s dochter geboren werd. Ze gaf haar leven door. Er is zoveel schoonheid te vinden in het gezicht van een oudere vrouw. In de verhalen die ze vertellen.

Een song over deze wonderbaarlijke oma Truus maar ook over de kracht van vrouwen om ons heen. Chantal vindt het vaak jammer dat er vanuit vrouwen veel gesproken wordt vanuit een gemis in plaats van te spreken vanuit wat ons verbindt.

Chantal Acda nam deze song op met bandleden Eric Thielemans (drums) en Alan Gevaert (bas), maar ze nodigde ook de klassieke zangers uit die ook aanwezig waren op haar vorige album Pūwawau samen met Beatrijs de Klerck (viool) en Rodriguez Vangama (gitaar). Ze eerden en vierden feest.

Deel: