Kleine meisjes worden groot. Haar eerste cd verscheen op haar zestiende en nu, vijf jaar later, ziet haar vierde album het licht. Pas 21 jaar jong dus en muzikaal gezien al behoorlijk door de wol geverfd. Ally Venable is afkomstig uit Kilgore, Texas, gelegen aan de snelweg tussen Dallas en Shreveport. Haar muzikale wieg staat bij het kinderkerkkoor en leidde al snel naar helden als Stevie Ray Vaughan. Inmiddels heeft zij een solide fanschare opgebouwd, waar ook artiesten als Mike Zito en Kenny Wayne Shepherd bij horen.

Onlangs is bij het Duitse label Ruf Records Ally’s vierde album ‘Hear Of Fire’ verschenen. Hierop vinden elf nummers, waarvan negen door haar zelf zijn geschreven of meegeschreven. Haar vaste band bestaat uit drummer Elijah Owings en bassist Bobby Wallace. Toetsenist Rick Steff, en gitaristen Kenny Wayne Shepherd en Devon Allman zijn elk op een van de nummers te horen. Het valt meteen op dat de nummers wat gevarieerder zijn dan op haar vorige albums en ook haar gitaarspel heeft meer kleur gekregen. Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn ‘Road To Nowhere’, samen geschreven en uitgevoerd met Devon Allman, het venijnige ‘Hard Change’ en de fraaie uitvoering van Bill Withers’ ‘Use Me’.

Zoals ik eerder schreef is het geheel gevarieerder dan haar eerdere cd’s. Daar zit een absolute groei in, maar het mag wat mij betreft nog wat kleurrijker. Het zou zeker niet verkeerd zijn om bij haar zang tussendoor wat meer ingetogen te zijn. Dat komt de variëteit alleen maar ten goede. Ze is in ieder geval de goede weg ingeslagen. Het is verder een prima cd. (7/10) (Ruf Records)

Deel: