In samenwerking met de Kazachse DJ en producer Imanbek en David Guetta bracht Rita Ora deze week de nieuwe single ‘BIG’ feat. rapper Gunna uit. Op de single worden pop, dance en hiphop moeiteloos samengevoegd. De track is tevens de eerste single van de nieuwe EP van Rita Ora en Imanbek: ‘BANG’, die ook deze week is uitgekomen.

“Collaborating with Imanbek was a really unique experience, we had meetings through Zoom to discuss the music and we had to use translators as well as, so we really had to adapt to a new way of recording” – Rita Ora

‘BANG’ bestaat uit vier tracks, waarop een mix van moderne pop en clubcultuur uit de jaren ’80 en ’90 te horen is. Alle nummers zijn geschreven door zowel Imanbek als Rita. Imanbek beschrijft de EP als een geweldige ervaring, en een project waarbij al zijn favoriete artiesten en producers hebben samengewerkt.

Afgelopen vrijdagavond om 19:00 uur verscheen de EP-video die geregisseerd is door Jasmine Loignon en geproduceerd door Iconoclast. Om 19:30 uur werd de official music video van ‘BIG’ gelanceerd. Later volgen er nog verschillende visualizers voor alle vier de tracks.

Over Rita Ora:

Rita Ora is een internationaal veelgeprezen singer-songwriter. Ze brak in 2012 door met haar single ‘Hot Right Now’ die in de Nederlandse top 40 binnenkwam op nummer 11. Al snel volgde haar debuutalbum ‘O.R.A’ waarbij ze zich naast pop ook liet inspireren door jazz en artiesten als Gwen Stefani, Eric clapton en BB King.

Haar laatste album ‘Phoenix’ verscheen in 2018 en heeft inmiddels meer dan 3,7 miljard streams wereldwijd. Onder andere de hits ‘Your Song’ en ‘Lonely Together’, een samenwerking met Avicii zijn terug te vinden op de tracklist.

Deel: