Eigenlijk zou haar debuut-EP afgelopen vrijdag verschijnen, maar door de strengere COVID-maatregelen zag Meis haar releaseshows in de Melkweg en Le Botanique (Brussel) uit de agenda verdwijnen. Ze besloot daarom de EP ook uit te stellen. Deze week maakt Meis, het soloproject van Aysha de Groot, een nieuwe releasedatum bekend: 7 mei.

“Het voelde gewoonweg niet goed. Ik heb zo lang aan deze EP gewerkt. Dan wil ik het niet uitbrengen zonder het daarna in real life te kunnen delen. Nu er toch een stip op de horizon is gezet, ook door het kabinet, hebben we eindelijk een datum gevonden waarop we er echt voor willen gaan.”, aldus Meis.

In het turbulente 2020 bracht Meis al vier singles uit. Deze singles zijn onderdeel van de debuut-EP die in totaal zeven liedjes zal bevatten. Een EPlus, zoals ze het zelf noemt. Het bleef ook in België niet onopgemerkt. Sinds de eerste release heeft Meis onafgebroken in de hoogste rotatie van Radio 1 België gestaan en stond ze met 2 singles in de VOX top 30.

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band Bazart. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ liveband.

Naast de releasedatum van de EP heeft ook de show in Le Botanique een nieuwe datum gekregen. Deze vindt plaats op 25 mei 2021. Voor de show in de Melkweg wordt nog druk naar een nieuwe datum gezocht. Om 29 januari toch te vieren, is de eerste van vier opnames van haar livestreamconcert op Locked & Live online gekomen. Een cover van Clairo’s Bags.

Deel: