Na het uitbrengen van de speelfilm ‘Downfalls High’ met Machine Gun Kelly eerder deze week, is het tijd voor LILHUDDY om de volgende stap te zetten in zijn stormachtig verlopen carrière. Afgelopen week is ’21st Century Vampire’ verschenen, de eerste single van de jonge Californische zanger Chase Hudson, zoals de razend populaire influencer in het dagelijks leven heet.

“It’s a metaphor for the punks and the outcasts who don’t fit in and need a place,” vertelt hij over het nummer. “They’re ‘21st Century Vampires’. Everybody asks them, ‘Why do you have piercings? Why do you dye your hair?’ They go to a concert, get out of their socially awkward shy zone, and gain acceptance.”

Zijn stijl kenmerkt zich door een hybride vorm tussen punk, pop en alternatieve muziek en doet denken aan de invloeden van YUNGBLUD. Het sluit naadloos aan bij de boodschap van authenticiteit en zelfacceptatie, die hij ook uitdraagt op TikTok, waarop hij dertig miljoen volgers aan zich wist te binden. Een derde van het bereik dat zijn vriendinnetje Charli D’Amelio heeft op hetzelfde medium.

Deel: