Jyrice, geboren als Steven J. Rogers, is een Amerikaanse zanger, songwriter, producer en acteur. Geboren en getogen in Jacksonville, Florida, begon hij zijn muzikale reis in de kerk en trad hij als kind op in verschillende zangwedstrijden. Hij begon voor het eerst met het produceren van muziek in 2000, en bracht later in 2010 zijn track ‘Feeling Like This’ uit onder het platenlabel [[BlueRecords]], gevolgd door singles ‘Can’t Believe’ en ‘Again’.

Nu, eindelijk, is de debuut-EP van Jyrice uit, ‘Again’, vernoemd naar zijn laatste single-release. Opener ‘In The Clouds’ heeft een stem die verrast, in een dramatisch oud-Romeins gegoten muziekstijl, die ietwat militaristisch aandoet, alsof het zo uit de film ‘Gladiator’ komt. Wellicht logisch, want als marineveteraan wordt hem vaak gevraagd: “Waarom bleef je niet in het leger en ging je daar met pensioen?” Zijn passie is echter altijd muziek geweest, en in dit nummer komen de twee tesamen.

Titeltrack ‘Again’ is geschreven om de pijn en eenzaamheid uit te drukken die worden gevoeld door een ongezonde relatie. Vaak hoor je mensen zeggen: “Stokken en stenen kunnen je botten breken, maar woorden zullen me nooit pijn doen”. Ja, dat is goed om te zeggen om je zelfrespect te vergroten; echter, realistisch gezien kunnen woorden je neerhalen en je pijn doen tot op het bot. Jyrice dacht er net aan hoe leugens van iemand van wie je echt houdt, echt voelen, en als hij eerlijk is, voelde dat helemaal niet goed, maar als een mes in de borst. Het nummer, dat daarover gaat, heeft iets boyband-achtigs, maar dan met de solistische power van rappers als Ne-Yo en Drake, mits die zouden zingen in plaats van rappen dan. Sterk.

‘Friendzone’ is het rustigste nummer van het album, een rustpuntje, om dan aan te komen bij ‘Your Love’; een sterk gezongen nummer, hoewel er een rateltje in zit waarvan ik niet thuis kan brengen of het er in zou horen of niet. Vast wel, maar hier en daar leidt het ietsjes af. Let wel, leidt af betekent niet dat het een slecht nummer is, want ‘Again’ is eigenlijk in z’n totaliteit een sterk debuut. Jyrice levert hier gewoon een pareltje af.

Het album sluit af met ‘I Want You’, wellicht het beste nummer van de EP. Het valt op door de sterke productie, die we overal horen op het album. Overduidelijk het beste nummer van ‘Again’, maar gelukkig is de rest vrijwel even sterk.

Jyrice brengt iets moois met ‘Again’. Nummers als ‘In The Clouds’, ‘Again’, ‘Your Love’, ‘I Want You’ en ‘Friendzone’ hebben van de EP iets moois gemaakt. ‘Again’ is een sterk debuut van de Amerikaan en een plaat om vaker te draaien. (8/10) (Jyrice)

Deel: