Randy Casey is een muzikant die al wat jaartjes meedraait. Een gitarist die door fans en collega’s hoog wordt gewaardeerd. Veel van zijn muziek was te horen in films, televisieseries, reclamespotjes en radioprogramma’s. Daarnaast is hij altijd aan zijn eigen carrière blijven werken en is hij al ruim dertig jaar actief als muzikant.

Onlangs verscheen zijn negende album ‘Record Time’, waarvan de titel een dubbele betekenis heeft. Op de eerste plaats natuurlijk het begrip dat het tijd is voor muziek en namelijk muziek op platen en niet streaming. En op de tweede plaats, de cd werd in een recordtijd opgenomen. Casey had namelijk maar 24 uur studiotijd nodig om de elf nummers op te nemen. Elf nummers die hij zelf heeft geschreven en waarop hij alle instrumenten zelf heeft bespeeld.

Het zijn prachtige luisterliedjes geworden. Muzikaal zijn ze prima opgebouwd en uitgevoerd. En de teksten zijn het zeker waard om te worden beluisterd. Ik noem als voorbeeld het nummer ‘Sleep’, over iemand die het zat is en met rust gelaten wil worden en alleen maar wil slapen. In ‘Back On The Blues’ vertelt Casey dat bij problemen de een terugvalt op het geloof, de ander op hulp van anderen of uitvluchten zoekt. Hij vertrouwt op de blues. ‘That Train’ is overdrachtelijk bedoeld en vertelt over een verloren relatie, die niet meer terugkomt ‘That Train Don’t Stop Here Anymore’. Een meer dan uitstekende cd. Aanrader. (9/10) (eigen beheer)

Deel: