De Amsterdamse band Altın Gün brengt de Turkse psychedelische folkrock uit de seventies op onweerstaanbare wijze weer tot leven. De band bestaat uit muzikanten met zeer diverse achtergrond, van Nederlands en Turks tot Indonesisch. Obscure classics uit het genre worden door Altın Gün (Turks voor ‘gouden dag’) opgefunkt met andere maatsoorten, zoemende bassen, zwoele orgels en stevige riffs van het luit-achtige instrument de saz.

Het tweede album ‘Gece’ kwam vorig jaar uit. In februari komt alweer het derde album uit, ‘Yol’, waarop niet alleen traditionele Turkse en Anatolische folkmuziek in een nieuwe jas wordt gehesen, maar waarop ook een internationaal, poppy en dromerig geluid klinkt – onder andere dankzij de toevoeging van synths en drumcomputers.

Altın Gün komt op 25 februari naar TivoliVredenburg.

Deel: