De Amsterdamse Nederpopband Drukwerk werd in 1978 opgericht door zanger Harry Slinger en muzikanten Ton Coster, Joop May en Hans Witteveen. De bezetting van de groep bestaat anno 2020 nog steeds uit Harry Slinger, maar nu begeleid door zijn zoon Bram Slinger en muzikanten Bas Kors, Erik Bes en George Menkveld.

De eerste liedjes van Drukwerk in de jaren ’70 waren protestsongs tegen de sluiting van een jeugdhonk in Amsterdam-Noord, de opwekking van atoomenergie en nummers die gaan over vluchtelingenproblematiek en krakers. Landelijke bekendheid volgde na de release van hun eerste langspeler in 1981 met hierop de single ‘Je Loog Tegen Mij’, die op nummer 1 terechtkwam in de Nederlandse Top 40 én tot op heden te vinden is in Radio 2’s Top 2000. In de tien daaropvolgende jaren bracht Drukwerk nog 7 studioalbums uit, tot de band in 1990 (tijdelijk) uit elkaar ging. In 2013 volgde er echter voor het eerst in ruim 25 jaar nieuw werk met het album ‘Tegen Beter Weten In’, in een nieuwe bezetting met onder meer Slingers zoon Bram in de gelederen.

Op zondag 8 november geeft Drukwerk twee ‘Coronaproof’ concerten in de grote zaal van Paradiso in het kader van hun intieme ‘Grandcafé’ concertreeks.

Deel: