Drumster Sun-Mi Hong zag bijna 40 concerten in heel Europa geannuleerd door de coronacrisis en kijkt er naar uit op woensdag 30 september bij De Observant in Amersfoort haar nieuwe plaat met het publiek te kunnen delen. Bij mooi weer is het optreden op de binnenplaats.

De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om te sturen aan het conservatorium. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. In korte tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een van de meest uitblinkende jonge slagwerkers in de Europese jazz scene. Sun-Mi maakt eigen composities, met veel dramatische en emotionele variatie.

Ze won de Dutch Jazz Competition, speelde al op North Sea Jazz en zelfs in de befaamde Ronnie Scott’s Jazzclub in London. Niet slecht twee jaar na je conservatoriumexamen!

Deel: