Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de Maxazine Music Playlist op Spotify voor jullie weer vernieuwd met ongeveer 20 van de nieuwste tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze online concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Bij deze de nieuwe Maxazine Music Playlist voor Spotify van vrijdag 4 september 2020.

De eerste zonnestralen vielen gefilterd door het smerige glasgordijn voor de ramen van zijn bovenwoning in Amsterdam-Oost. Hij werd, zoals elke dag wakker van het geluid van de dichtslaande voordeur, die door zijn benedenbuurvrouw dicht werd gegooid als ze het pand verliet, op weg naar haar werk als interieurverzorgster bij de Bataviaschool in de Sumatrastraat, even verderop. Hij kon op haar vertrouwen als een wekker. Elke dag om precies half zeven werd hij wakker van de dichtslaande voordeur.

Hij draaide zich nog eens om, wetende dat hij niet lang meer kon blijven liggen. Het moment dat hij als loonslaaf weer gedwee in zijn dagelijkse ritme moest inklokken kwam met rasse schreden dichterbij. Geen enkele opleiding afgemaakt, en dan toch opklimmen van trainee tot shiftleader bij de KFC op de Eerste van Swindenstraat; wat mensen er ook van vonden, hij was er tevreden mee. Ooit zou hij een eigen restaurant hebben. Ooit, als hij weer terug zou gaan naar de klamme hitte van Lagos, in Nigeria, waar hij op de kop af 12 jaar geleden was vertrokken. Dan zou hij zijn grootmoeder verbazen en zijn oude vrienden zouden respect voor hem hebben. Tot die tijd zou KFC moeten voldoen.

Het was zaterdagochtend en terwijl hij de douche vast warm liet worden zette hij alvast de Maxazine Spotify Playlist aan op zijn telefoon. Via bluetooth streamde hij de muziek naar zijn waterdichte bluetoothspeaker in de badkamer. Hij kon gewoon niet zonder muziek. Sinds een maand of twee was hij hooked op deze playlist. Een vriendin had hem erop geattendeerd toen ze samen muziek lagen te luisteren in het gras van het Oosterpark op een van die bloedhete zomerdagen die nu voorgoed voorbij leken. Met ieder een oortje in hadden ze door de playlist heen gescrolled. Lekkere muziek, alle stijlen en alles fresh. Af en toe een mooie oude hit die toch nooit meteen kon thuisbrengen, maar toch veel herinneringen opriep. Verrassend zat er ook mooie muziek bij uit zijn moederland. Dat hoorde je niet zoveel.

Voordat hij onder de warme douche stapte zette hij het volume nog wat hoger. Gisteren pas was de lijst weer vernieuwd dus hij had weer heel wat moois te verwachten. Deze week hoorde hij onder andere Billy Ocean, The Black Pumas en Nick Cave maar ook een mooi nummer van de Nederlandse singer songwriter Dennis Kolen. Hij leerde zoveel mooie nieuwe muziek kennen door deze Maxazine Spotify Paylist! Met een glimlach op zijn gezicht en zijn noise cancelling headset op zijn hoofd ging hij een uurtje later ook de deur uit. Op naar een nieuwe dag, genietend van mooie muziek.

Deel: