De Noorse songwriter Maria Mena staat bijna twintig jaar in het voetlicht en heeft in die periode alle kanten van het artiestenbestaan ten lijve ondervonden. Ze brak als tiener door met pure pophits als Lullabye en You’re The Only One. Naarmate haar loopbaan vorderde werden haar albums meer uitgesproken, grilliger, experimenteler en persoonlijker, zowel stilistisch als tekstueel.

Op albums als Cause and Effect, Viktoria en laatste langspeler Growing Pains zingt Mena onverbloemd en ontwapenend over onderwerpen als depressie, writer’s block en echtscheiding. Haar fluwelen stem heeft de unieke gave om de vaak roerige aard van haar liedjes te verzachten. Vijf jaar na Growing Pains keert Maria Mena eindelijk terug op het podium met nieuwe zeggingskracht, muzikale invloeden en ervaringen op zak.

De tournee van Maria Mena stond oorspronkelijk gepland voor december 2020 maar is verplaatst naar december 2021. Op 12 december staat Maria Mena in de Maassilo in Rotterdam, op 13 december in Paradiso in Amsterdam en op 14 december staat ze in Doornroosje in Nijmegen.

Deel: