Na het project MUHAMMAD waarin Ikarai een andere kijk gaf op de bokssport, komt het zeskoppige ensemble terug met een nieuw project en speciale gasten. Samen met vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019) en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een muzikale draai aan het legendarische verhaal van de Japanse schrijver Haruki Murakami. Improvisatie, compositie en vertelling smelten samen tot een nieuwe vorm van concertbeleving: de wereld van een schrijver, vertaald naar muziek.

Vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, filosoferende prostituees, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden. Op basis van teksten van schrijver Frank Siera speelt Ikarai muziek die de magie van Murakami vat in een filmische combinatie tussen klassiek en jazz.

Ikarai x Sanne Rambags X V&J Visuals staan op 5 november gezamelijk met Murakami in Club Nine van TivoliVredenburg in Utrecht op het podium.

Deel: