Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw duikt in de roerige jaren vijftig, toen vele jazzgrootheden voor het eerst de oversteek naar Europa maakten en roemruchte concerten gaven in Scheveningen en Amsterdam. Zoals ook de befaamde bigbandleider en jazzpianist Count Basie, dat in 1956 bijna door de burgemeester werd verboden vanwege de vrees voor ongeregeldheden.

Het wordt een avond vol pure swing, met Peter Beets op piano, gelardeerd met mooie verhalen en originele beelden uit het Nederlands Jazzarchief. Special guest Ruben Hein zingt enkele hoogtepunten uit de vruchtbare samenwerking tussen Basie en Frank Sinatra, zoals ‘Come Fly With Me’ en ‘The Lady is a Tramp’.

Op 20 september staat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in Tivoli Vredenburg, samen met special Guest Ruben Hein.

Deel: