VIX20, 25 jaar geleden ontstaan als schoolband is terug met een nieuwe single. Sinds het commerciële successe van ‘Digital Age’, dat te beschouwen valt als progressieve poppunk, gaat het erg goed met de groep. ‘Me Gwanishi’, dat we in oktober al ontdekten, ging viral, en wij verwachten dat dat ook gebeurt met ‘Tron Takes The Train’, dat hier en daar klinkt als de oude Alphaville.

De naam Tron past bij de Synth-sound, en refereert waarschijnlijk aan het oude Basic-programmeertaal. TRON (TRace ON) was onlosmakelijk verbonden met TROFF (TRace OFF) en was een instructie ten behoeve van foutopsporing. Het tijdperk werd gemarkeerd door de synhesizer MIDI muziek, die hier gebruikt wordt in het nummer.

Vix 20 bestaat uit Gary Mills en CJ, twee veteranen uit de muziekindustrie die zo gedesillusioneerd raakten met de staat van elk element in de muziekindustrie dat ze hun gitaren uit het raam gooiden en zich een paar jaar terug trokken uit de muziek. Nu keren ze terug. Om de band zelf te citeren, “We zijn harde rockers geworden die zich hebben bekeerd tot de donkere kant van popmuziek.”

Het nummer ‘Tron Takes The Train’ is VIX20’s eerste Synthwave nummer en is opgenomen in de Future City Minecraft map voor de Xbox door Nether Pixel Studios. En dat is ook niet voor niets.

Deel: