Stef Bos brengt morgen op vrijdag 31 januari zijn nieuwe album ‘TIJD om te gaan leven’ en gaat vanaf februari het theater in met een gelijknamig theaterconcert. Het nieuwe album is geschreven op de drempel van een nieuw decennium. Een optimistisch manifest van iemand die een weg heeft afgelegd. Een begin van een nieuwe cyclus waarin de teksten soms terugkijken maar meestal vooruit. Het album is geschreven, opgenomen en gemixt in België, Zuid-Afrika en Nederland, de landen waar hij thuis komt.

Stef Bos

Deze tour is de laatste theatertournee in zijn huidige vorm; een grote theatertournee samen met een band langs vele theaters. Na meer dan en kwart eeuw zullen de projecten in de toekomst van kortere duur zijn, er zijn veel plannen voor binnen en buiten het theater. Stef Bos wil ruimte maken voor solo voorstellingen of kleine projecten die als een laboratorium dienen voor nieuw werk. Een nieuw decennium dat Stef ruimte geeft om op avontuur te gaan.

‘Ruimte’, ‘Alles wat onhaalbaar lijkt’ en ‘TIJD om te gaan leven’ klinken als een horizon waar de zon opkomt. ‘De klim’ en ‘Nergens geweest’ kijken terug met een vooruitziende blik. ‘Haal mij uit mijn hoofd’ is een manifest voor levenslust. ‘Ons hoofd is een huis’ is een mooie samenwerking met Diggy Dex ontstaan door Stef Bos zijn betrokkenheid bij de Hersenstichting. ‘Mooier met de tijd’ is een ode aan het ouder worden en ‘Lorelei’ een spiegel die de geboorte van een kind je voor kan houden.

“Hoe kleiner je bent
Hoe groter de ruimte
Hoe verder je gaat
Hoe dichter je komt” (‘Ruimte’)

Ook is zijn album ‘Ridder van Toledo’ een onderdeel van de voorstelling. Een album waarin het kind in ons aan het woord komt en kijkt naar de liefde, de verbeelding en het menselijk gedoe. De theatervoorstelling Stef Bos ‘TIJD om te gaan leven’ is vanaf 7 februari in verschillende theaters in het land te zien.

Februari 2020
vr 7 NIJVERDAL ZINiN Theater
wo 12 HOOGEVEEN Theater de Tamboer
do 13 SNEEK Theater Sneek
vr 14 BARNEVELD Schaffelaartheater
za 15 DEVENTER Deventer Schouwburg
wo 19 ZUTPHEN Hanzehof
do 20 GRONINGEN de Stadsschouwburg Groningen
za 22 PAPENDRECHT Theater De Willem
wo 26 DEN HAAG Koninklijke Schouwburg
vr 28 VEENENDAAL Theater Lampegiet
za 29 WAALWIJK Theater De Leest

Maart 2020
zo 1 BREDA Chassé Theater
wo 11 EINDHOVEN Parktheater Eindhoven
do 12 ZOETERMEER Stadstheater
vr 13 HOOFDDORP Schouwburg De Meerse
za 14 TERNEUZEN Scheldetheater
do 19 DRACHTEN De Lawei
vr 20 WAGENINGEN Junushoff
za 21 ENSCHEDE Wilminktheater
zo 22 AMSTERDAM De Kleine Komedie
ma 23 AMSTERDAM De Kleine Komedie
do 26 HILVERSUM Theater Gooiland
vr 27 DOETINCHEM Schouwburg Amphion
za 28 DORDRECHT Schouwburg Kunstmin
zo 29 NIJMEGEN Stadsschouwburg
di 31 OSS Theater De Lievekamp

April 2020
wo 1 SCHIEDAM Theater aan de Schie
vr 3 WEERT Munttheater
za 4 STEENWIJK Rabo Theater De Meenthe
wo 15 DEN BOSCH Theater aan de Parade
vr 17 ALPHEN AAN DEN RIJN Theater Castellum
za 18 LEIDEN Leidse Schouwburg
wo 22 AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen
do 23 ARNHEM Stadstheater Arnhem
vr 24 AMERSFOORT Flint theater
za 25 APELDOORN Schouwburg Orpheus

Juni 2020
vr 12 BLOEMENDAAL Caprera Openluchttheater

Deel: