Al ruimte tijd voor Skillet begon gaf het bord bij de parkeergarage al ‘Vol’ aan. Niet gek als je bedenkt dat de grote zaal uitverkocht is en in de kleine zaal de symfonische powermetalband Sonata Arctica staat. Skillet heeft voor deze tour niemand minder dan Devour the Day meegenomen.

Devour the Day is begonnen nadat de zanger en gitarist uit hun vorige band Egypt Central stapten om te beginnen met een nieuw project. In 2013 kwam hun debuutalbum ‘Time & Pressure’ uit, wat de band al snel op de kaart zette. Op het podium kwam flink wat energie vrij bij de drie leden. De drummer ging flink tekeer en tussendoor jongleerde hij ook nog met zijn stokken. Bassist Joey Walser bespeelde zijn basgitaar die volgeplakt was met stickers als een beest. Gedurende de set werd even tijd gemaakt voor ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana. Het nummer werd door het publiek goed ontvangen, ook al leek de zanger niet helemaal goed bij stem te zijn deze avond.

De tijd was aangekomen voor de band van de avond, Skillet. Zanger John Cooper is erg gelovig opgevoed en dit komt sterk terug in zijn teksten. De eerste nummers van de avond waren ‘Feel Invincible’ en ‘Not Gonna Die’. Afgezien van de zwaar christelijke invloeden waren er erg veel jeugdige fans aanwezig, die de nummers luid meezongen. Voor het tweede nummer werd de band bijgestaan door een cellist, deze zagen we deze avond nog een aantal keer terugkomen. Voor het showeffect kreeg de zanger tijdens het derde nummer twee CO2-kanonnen aan zijn armen. “It is good to be back, tonight we are gonna play a lot of Rock n’ Roll” zei de enthousiaste zanger. “Time to slow it down” met het nummer ‘Lions’.

Wat ook erg opviel was de drumster die als een malle tekeer ging en daarbij ook nog regelmatig zong. Voor het nummer ‘Save Me’ gaf ze ook nog een korte drumsolo. In augustus van dit jaar is hun nieuwe album ‘Victorious’ uitgekomen en hiervan speelden ze onder andere ‘Anchor’ en ‘Victorious’. Dit nummer heeft de zanger geschreven na het overlijden van Chester Bennington van Linkin Park. “Life Matters” zei de zanger over het nummer dat meer bewustzijn wil wekken over depressies. Na een korte pauze kwamen ze nog eenmaal terug voor ‘The Resistance’ om daarna onder luid gejuich het podium te verlaten.

Ondanks de drukte is het een erg mooie avond geworden. Dankzij de vooral jonge bezoekers werd er veel gesprongen en flink meegezongen. De twee bands hadden in Amerika al vaker samen getourd en ook hier in Nederland was het een groot succes.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: