Marie Fredriksson, bekend als zangeres van de populaire band Roxette is overleden. De hersentumor die in 2002 bij haar werd geconstateerd is haar, na een operatie, bestralingen en chemokuren helaas fataal geworden. Een en ander heeft de familie in een verklaring weten. Marie had met Roxette een aantal flinke hits waaronder ‘It Must Have Been Love’, ‘Joyride’, ‘How Do You Do!’, ‘Fading Like A Flower’, en ‘Wish I Could Fly’.

Als gezegd werd er in 2002 een hersentumor bij haar geconstateerd, na diverse behandelingen keerde ze samen met haar Roxette-partner Per Gessle in 2009 weer terug op het podium, echter bleef de ziekte haar parten spelen. In datzelfde jaar ging Marie weer op tournee met de band en gaf ze ook solo concerten. Het eerste concert dat Roxette gaf na de ziekte van de zangeres was tijdens de 25e editie van Night Of The Proms in Antwerpen. Roxette kreeg een staande ovatie na hun optreden.

Van Marie Fredriksson zal in besloten kring afscheid worden genomen, alleen familie en hechte vrienden zullen de uitvaart bijwonen. De zangeres werd slechts 61 jaar.

Deel: