Op de avond van 8 december zorgde Denzel Curry samen met zijn voorprogramma Guapdad4000 voor een onvergetelijke avond in de grote zaal van 013 in Tilburg. Het publiek zat vol met energie en zelfs al voor de supportact zich liet zien maakten ze er met z’n allen een feestje van.

Om kwart over acht betrad Guapdad4000 het podium en begon de avond met het nummer ‘Costa Rica’ van het Dreamville album ‘Revenge of the Dreamers III’, gevolgd door het nummer ‘First Things First’, van zijn eerste studio album ‘Dior Deposits”’. Nadat iedereen was opgewarmd wees de 27-jarige rapper een jongen uit het publiek aan om de crowd in tweeën te splitsen voor het volgende nummer ‘Wells Fargo’, ook afkomstig van het recente Dreamville album. De gelukkige fan kreeg zo de bijnaam ‘Margiela Moses’. Het publiek was helemaal klaar voor een goede moshpit, en dat werd het ook.

Om kwart over negen was het dan eindelijk tijd voor Denzel Curry, die met erg veel energie de stage betrad. Op dit moment stond de zaal tot in de hoeken vol met fans. De eerste nummers, ‘Zuu’ en ‘Ricky’ van zijn nieuwste album waren maar het begin van een super hete avond. De 24-jarige rapper uit Florida ging terug in de tijd met de hits ‘Sumo’ en ‘Sirens’ van zijn vorige album ‘Ta13oo’, en het optreden wordt nog intenser dan het al was door Denzel’s snelle en energieke delivery.

Het laatste half uur van de avond stond het publiek buiten de moshpit al te zweten door de hitte, en als het nummer ‘Clout Cobain’ begint wordt het nog warmer. Ondanks de drukte en energie in de zaal vroeg Denzel nog om een moment of silence voor 21-jarige rapper Juice Wrld, die de middag ervoor is overleden in Chicago. Na dit mooie rustmoment gaf Denzel ook een tribute aan een goede vriend en collega van hem, genaamd XXXtentacion, die vorig jaar in juni is overleden. Het nummer ‘Look At Me’ werd door Curry zelf gerapt en iedereen was weer aan het moshpitten.

Dit concert was de beste live performance die velen in lange tijd hebben gezien en het publiek deed heerlijk mee. Volgende keer als Denzel komt, doe dan wel wat koele kleding aan, want een optreden van Denzel wordt gegarandeerd heel erg heet.

Foto’s (c) Kealey Oosterom

Deel: