De carrière van Gary Moore is een scherpe tijdslijn met vele wendingen en wilde bochten. En toch, ondanks dit alles heeft de Ier nooit zijn geloof in de kracht van live muziek verloren. Afgelopen week tien jaar geleden, op 2 december 2009, veertien maanden voor zijn tragische dood op 58 jarige leeftijd, speelde de fabuleuze gitarist een speciale club show in ‘London’s Islington Academy’.

Nu, tien jaar later zal ‘Provogue’, een onderdeel van de ‘Mascot Label Group’, deze nooit uitgebrachte opname uitbrengen op 31 Januari 2020 onder de titel ‘Live From London’.

Dit optreden uit 2009 laat Gary Moore horen op het hoogtepunt van zijn Blues kundigheid met klassiekers als ‘Oh Pretty Woman’, ‘Parisiënne Walkways’, ‘I’ll love you more than you’l ever know’ en natuurlijk ‘Still got the Blues’. Tussen het openingsnummer en de toegift geeft Gary Moore alles wat hij had. ‘Live from London’ is een testament voor één van de beste gitaristen aller tijden.

Op 31 januari en 1 februari wordt Gary Moore samen met Phil Lynott herdacht in de Gelderlandfabriek in Culemborg en in De Bosuil in Weert.

Deel: