Op woensdag 22 juli 2020 komt de legendarische band Pearl Jam voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Pearl Jam gaat in juni en juli 2020 op een dertien-daagse Europese tour. Deze zomertour van de band begint op 23 juni in Frankfurt en eindigt op 22 juli in Amsterdam. De tour bevat vier festival-headlinespots, op Lollapalooza Stockholm en Parijs, Rock Werchter en BST Hyde Park. White Reaper is de special guest tijdens de show in Amsterdam.

In 2020 bestaat Pearl Jam inmiddels 30 jaar. Tien studioalbums, honderden unieke live optredens en officiële live bootleg releases later wordt de band nog steeds geprezen en is uiterst succesvol. Pearl Jam verkocht meer dan 85 miljoen albums wereldwijd en werd in 2017 aan de Rock and Roll Hall of Fame toegevoegd.

Het laatste album van de band, ‘Lightning Bolt’ stamt inmiddels uit 2013, en aangezien de band in 2018 al met een nieuw nummer kwam, ‘Can’t Deny Me’, ziet het er naar uit dat 2020 ook het jaar zal worden van een nieuw album voor de band van Eddie Vedder en zijn mannen.

Deel: