Op vrijdag 15 november stond het sekssymbool uit de jaren ’80 Kim Wilde op het podium in Parkstad Limburg Theater. De dag ervoor was de aftrap van haar concerttour in De Vorstin in Hilversum. De concerttour ‘Here come the Aliens’ van Kim Wilde zijn 8 concerten die zij geeft in Nederland. Dat deed ze vorig jaar ook rond deze tijd.

De nostalgie komt bovendrijven bij vele bezoekers als men aan de Kim Wilde uit het verleden denkt. Het publiek in de zaal geniet van deze mooie verschijning wanneer ze op het podium komt, het is nog altijd een mooie, aparte dame maar alleen wat gerijpter. Iedereen weet wie Kim Wilde is en wat ze heeft betekend voor de muziekstroming in het verleden. Ze was de aanvoerster van de new wave-stroming van de jaren tachtig waarmee Kim Wilde in dat tijdperk de Europese hitparades bestormde.

Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 internationaal een enorm succes, gevolgd door vele mooie songs als ‘Never trust a Stranger’, ‘Cambodia’, en ‘View from a Bridge’. Vele miljoenen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht na haar debuut. In de jaren ’90 laste ze een muzikale stop in en vulde ze haar tijd met het moederschap en haar hobby’s. Maar Kim kwam terug, en hoe, In 2003 deed ze met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. En ongelooflijk dat deze song pas haar eerste nummer 1-hit in Nederland was. Voor vele muziekliefhebbers niet te begrijpen.

Dat succes markeerde haar comeback op het podium. Met ‘You Came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums. Vanaf midden jaren ’90 werd het heel stil rondom Kim Smith (haar echte naam). Maar nu is Kim Wilde weer terug en zingt, danst en showt alsof de tijd heeft stil gestaan. Vorig jaar verscheen haar veertiende studioalbum en de inmiddels bijna 60-jarige zangeres denkt voorlopig niet aan stoppen. “Ik vind zingen weer leuk” meldt ze overal, en dat kunnen we heel goed begrijpen.

Deze artieste wil toch nog laten zien dat zingen een passie is die men niet snel kan loslaten, ze mist heel erg het publiek en de aandacht die ze altijd heeft gekregen. Deze blonde rock chick Kim Wilde opende het optreden in Heerlen met ‘Rock the Paradiso’ en heel snel erna volgde ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ en het publiek begon mee te zingen. Dit is waar het publiek voor was gekomen, haar aanwezigheid, het nog even kunnen proeven hoe het toen was en het kunnen voelen, en ja, het was precies zoals het toen was, alleen is de rockster even terug in de tijd gegaan.

Met haar imposante uiterlijk met haar blonde kapsel en mooie lippenstift op haar lippen weet deze dame zich nog altijd te presenteren aan de bezoekers in Parkstad Theater in Heerlen. Haar huidige tournee staat in het teken van buitenaardse wezens. Kim had voor haar concert een strak leren pak aangetrokken met glitters erop. Op de achterkant van haar pak staat een alien afgebeeld. Na het derde nummer ging Kim Wilde het publiek begroeten en vertelde ze dat ze veertien dagen in Nederland verblijft.

Ze had het tempo er goed in, ‘Kandy Krush’, ‘Cambodia’ en ‘1969’ volgden. Ze had nu zes nummers gezongen en ging de band voorstellen. Ze was helemaal buiten adem en probeerde het over te brengen alsof het niet opviel. Wat de kritische luisteraar toch opviel was dat op deze avond voor Kim de hoge tonen en de lange uithalen net iets te hoog waren. Ze kreeg veel hulp van haar backing zangeres die haar stem versterkte, maar ook veel verving. Samen klonk het best goed. Scarlet, de backing zangeres van Kim is het nichtje van de Britse zangeres. De dochter van Kim’s broer en gitarist Ricky Wilde.

Na een hele reeks nieuwe en bekende nummers was het tijd voor de bekende nummers uit de tachtiger jaren. ‘Rosetta’, ‘View from a Bridge’, ‘Chequered Love’ en ‘Hanging on’ zorgen ervoor dat het Heerlens publiek het hoogtepunt ging bereiken. Alles bij elkaar toch een geweldig show en optreden van een wereldster uit Engeland. Er was veel publiek uit Duitsland en België die het concert bij woonde, de zaal was bijna uitverkocht. Voor de toegift kwam ze met een nieuw nummer ‘Pop don’t stop’. Na het laatste nummer ‘Kids in America’ gingen haar fans met een goed gevoel huiswaarts. Het was een mooie avond en de aliens waren geland in Heerlen.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: