De 58-jarige Kim Smith, beter bekend als Kim Wilde, kreeg als kind de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Haar ouders, Marty en Joyce, waren beiden muzikant in de jaren ’50. Al vroeg wilde Kim niets anders dan ook zingen. Haar songs waren een mix van rock en pop. Begin jaren ’80 kreeg het de naam: New wave. In Engeland werd zij al snel The Princess of Pop, met nummers als: ‘Kids in America’, ‘Cambodia’ en ‘Chequered Love’.

In de jaren ’90 werd het stil rond haar. Zij richtte zich voornamelijk op haar gezin en haar hobby tuinieren. Gelukkig kwam zij terug, met in 2003 de tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ met de Duitse zangeres Nena. Opvallend is dat dit haar eerste nummer 1 hit in Nederland was, terwijl het in Engeland zelfs nooit is uitgebracht. In 2006 volgde de hit ‘You Came’. Enkele albums en tournees later, nu dan het album ‘Here Come the Aliens’ en gelijknamige tour.

Op 14 november trad Kim Wilde met band op in de Hilversumse Vorstin. De zaal was goed gevuld, er was veel rumoer. Het podium zag er al veelbelovend uit in blauw licht. Veelal mannen stonden in de voorste rijen bij het podium. Onder luid gejuich, betrad de band met Kim het podium. Het was een stevige opkomst, dat direct de toon van de avond zette: Rock! Daarna wat bekender werk, zoals; ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ en ‘Never Trust A Stranger’. Het publiek kwam duidelijk voor de grote hits, want er werd flink meegezongen en ook al gedanst. De sfeer zat er direct in. Kim: ”We’re going to do some old stuff and new stuff. Old stuff is good, right?” Overbodige vraag, de reactie vanuit het publiek was alleszeggend. Onder enorm gejuich en applaus werd ‘Cambodia’ ingezet.

“I’ll take my jacket off”, zwarte kleding werd zichtbaar met op de rug een afbeelding van een alien. “I saw them in my garden. I’m here to protect you!” riep Kim. Vervolgens werden de nieuwere nummers gespeeld. Iedereen was vol aandacht. Tijdens ieder volgend nummer leek het of er een kleine videoclip op het podium ontstond. Nieuwe accessoires als cape, alienmaskers, zwarte leren handschoenen en blauwe space bril, maakte het space-effect groter. Niet dat een artiest als Kim Wilde dit nodig heeft, maar het paste aardig in deze sfeer. Deze setting in combinatie met de stevige rockmuziek gaf een wauw-effect. De bandleden waren optimaal op elkaar ingespeeld. Haar broer Ricky speelt gitaar en schreef ook het prachtige ‘Yours Till The End’. Kim zong met veel gevoel en passie. Wat een energie tijdens het nummer ‘King Of The World’. Zij blijkt een waar familiemens te zijn. Naast haar broer, zingt ook haar nichtje in de band.

Het ‘Pop, Don’t Stop’, klonk weer als de 80-er jaren hits. Uitzinnig bewoog het staande publiek mee op de synthesizer-klanken en de grote hits die volgden: ‘Water On Glass’, ‘View From a Bridge’, ‘Chequered Love’, ‘You Came’, ‘You Keep Me Hangin’ On’. Natuurlijk mocht ‘Kids In America ‘niet ontbreken. Het was een heerlijke avond, vol herkenning en ook verrassende effecten. Er was veel interactie tussen Kim en publiek. Als geen ander weet zij hoe ze dit moet doen: oogcontact, gebaren, de juiste dingen zeggen. Niets is haar vreemd. Een uitgestoken hand aan haar laarzen laten voelen stond zij dan ook direct toe. Haar enthousiasme liet een ieder voelen dat zij blij was hier te staan. Het plezier in het optreden spatte er van af. 18 november word Kim 59 jaar, maar: The Princess of Pop still rocks!

Deel: