Davina Michelle is haar artiestennaam, officieel is haar naam Michelle Davina Hoogendoorn. Ze is 23 jaar, komt uit Rotterdam en ze is bekend geworden met haar Youtube-kanaal. Op haar Youtube-kanaal post ze covers van populaire artiesten en hierdoor heeft ze meegedaan aan het programma Idols. Op een dag werd haar cover ‘What About Us’ van P!NK bekeken door P!NK zelf. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. Haar deelname aan De Beste Zangers heeft haar in een positief daglicht gezet met haar platina single ‘Duurt Te Lang’. Ze stond op de grootste festivals, verzorgde het voorprogramma voor P!NK op het Malieveld en bracht zelf enkele eigen singles uit. Volgend jaar komt haar langverwachte studio album uit, waar ze in 013 al een aantal nummers van liet horen.

Het voorprogramma werd verzorgd door Alissa May (Melissa Janssen). Ze deed mee aan The Voice Of Holland, daarna is ze blijven zingen onder haar eigen naam en nu met haar artiestennaam Alissa May begint haar carrière pas echt op gang te komen op de grote podia. Ze beklom het podium met zenuwen, en zei dat haar voeten stonden te trillen: “Zo spannend vind ik het”. Het repertoire bestond veelal uit covers, aangevuld met een paar eigen nummers zoals ‘Don’t Leave Me’, ‘Fire’ en ‘Hey Mama’. Het laatste had ze voor haar moeder geschreven, want haar moeder betekent veel voor haar. Het optreden zelf was akoestisch, uiteindelijk werd het daardoor een beetje saai. De stijl van het voorprogramma sloot echter wel goed aan op de hoofdact zelf.

Davina Michelle kwam stipt om 21:00 het podium op, en er werd een verkorte versie van nummer ‘Skyward’ ingezet. Het publiek was aan het gillen en stak de telefoontjes in de lucht om Davina Michelle te filmen. Visueel was het prachtig, het leek net of men bij een arena-tour aanwezig was. Er werden covers gezongen als ‘Take Me To Church’ en ‘Sucker’. Ze wilde echter niet alleen maar covers zingen, maar voornamelijk eigen werk. Het nummer ‘Purpose’ zong ze heerlijk weg, soms in het hoge klonk het echter nogal schel.

Davina is een heerlijk nuchtere Rotterdamse, die de zaal aan het lachen maakte. “Ik vind het lief, aardig en attent dat jullie een kaartje hebt gekocht voor mijn show”, gaf ze aan, “Armin en Marco kunnen helaas niet aanwezig zijn tijdens ‘Hoe Het Danst’ maar jullie mogen zo hard meezingen zoals jullie willen.” Het hard meezingen werd ook gedaan tijdens ‘Duurt Te Lang’.

‘Liar’ was een synth ballad met een mooie inhoud. Ze verdween daarna naar achteren om van outfit te veranderen, maar de band gaf een mooie instrumentale show weg. Het gordijn werd onthuld waar de skyline van Rotterdam op werd geprojecteerd, en het publiek was onder de indruk. Er werd een mooie vertoning van ‘Come With Me’ gezongen, en ‘The Last Thing I Need’, dat ze had geschreven in armoedige slaapkamers in Nashville. Davina had niet verwacht dit nummer te zingen vanavond, dus was het een verrassing voor publiek en zangeres zelf.

Ze heeft haar carrière deels te danken aan haar band, ‘De Beste Zanger van Nederland’ en de vrouw die haar groot heeft gemaakt: P!NK. ‘What About Us’ werd als eerbetoon gebracht, waarbij mooie beelden werden geprojecteerd van het voorprogramma van P!NK, dat ze verzorgde.

Ze verdween, kwam weer op in outfit nummer drie om het nummer ‘Lucky’ te zingen. Bij ‘Better Now’ was iedereen inmiddels aan het dansen en ze trok zelf haar hoge hakken uit om mee te dansen. Davina was op haar best op deze avond in het Tilburgse poppodium, en sloot af met haar grote hit ‘Skyward’. Davina is een rasechte entertainer, en door het optreden in Tilburg werd bevestigd dat ze ook echt aan de top staat.

Foto’s (c) Marjolein Tap

Deel: