Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: a-ha in AFAS Live.

Concerttip vrijdag 8 november: a-ha in AFAS Live

Het Noorse trio a-ha komt met hun Hunting High & Low Tour op 8 november naar AFAS Live, de show staat in het teken van het gelijknamige debuutalbum. Nog maar twee keer eerder voerde a-ha alle nummers van het album ‘Hunting High And Low’ achter elkaar uit. In het kader van het 35-jarig bestaan van hitsingle ‘Take On Me’ gaan zij nu met dit concept op tournee. Bandleden Magne Furuholmen, Morten Harket en Pål Waaktaar-Savoy geven aan te hebben gekozen voor een ‘An Evening With’-format en delen de avond in tweeën: het concert start met diverse muziek uit hun gehele oeuvre en zal na de pauze worden vervolgd met alle nummers van ‘Hunting High And Low’ in de originele verschijningsvolgorde.

“Het opnemen van ‘Hunting High And Low’ was een zeer bepalende en opwindende tijd in onze carrière en samenwerking. Terugkeren naar dit muzikale werk – meer dan dertig jaar later – voelt dus niet als verplichting, maar als inspiratie. Ik moet alleen de oude synths afstoffen…” – Magne.

a-ha wist met hun synthesizerpop halverwege de jaren tachtig enorme populariteit op te bouwen met de hitsingles ‘Take On Me’ en ‘The Sun Always Shines on TV’ afkomstig van het debuutalbum ‘Hunting High and Low’. Na een succesvolle wereldtournee verzorgde a-ha in 1987 de soundtrack van de James Bond-film ‘The Living Daylights’. Inmiddels heeft a-ha na een carrière van bijna 35 jaar 10 studioalbums uitgebracht en 55 miljoen albums verkocht.

Deel: