In november wordt hij 86 jaar oud, zijn muzikale carrière omvat al 68 jaar en nog denkt Bobby Rush niet aan ophouden. De als Emmett Ellis Jr geboren bluesman treedt nog steeds op – drie jaar geleden nog in Amsterdam – en ook in de studio is hij nog actief. Dit laatste heeft geresulteerd in het onlangs verschenen ‘Sitting On Top Of The Blues’, zijn zesentwintigste studioalbum.

Op de cd staan elf door Bobby Rush zelfgeschreven nummers. Wat stijl betreft zit hij nog steeds midden en de funky blues; de hele handel swingt zoals we van hem gewend zijn. En, zoals we ook van hem gewend zijn, de teksten zijn nog net zo ‘ondeugend’ als ooit. De cd begint met het swingend funky ‘Hey Hey Bobby Rush’, een soort van autobiografisch nummer dat meteen de toon zet voor de rest van het album, en eindigt met het niet minder swingende ‘Bowlegged Woman’. Wie Bobby Rush kent heeft wel een idee waar dit laatste nummer over gaat.

De oude bluesman is prima bij stem en zijn harmonicawerk is zonder meer uitstekend. Andere nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn het jazzy ‘Slow Motion’, het komische ‘Get Out Of Here’ (Dog Named Bo) en de rustige countryblues ‘Recipe For Love’, waarin hij alleen wordt begeleid door gitaar. De oudjes doen het nog best wordt wel gezegd en Bobby Rush is hier het bewijs van. Een prima cd en een absolute aanrader. (8/10) (Deep Rush Records/Thirty Tigers)

Deel: