Thom Yorke heeft vandaag bekendgemaakt met de Tomorrow’s Modern Boxes tour volgend jaar zomer naar het Verenigd Koninkrijk en Europa af te reizen. Tijdens deze tour staan Thom Yorke, Radiohead-producer Nigel Godrich en visueel kunstenaar Tarik Barri als drietal op het podium. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 18 oktober om 10:00 uur.

Het trio tourt momenteel met Tomorrow’s Modern Boxes door de Verenigde Staten. Tijdens deze shows voeren zij nummers uit van Thom Yorke, waaronder werk uit ‘The Eraser’, ‘Tomorrow’s Modern Boxes’, ‘Atoms For Peace’s Amok’, ‘Suspiria’ en het onlangs uitgebrachte album ‘ANIMA’.

Zijn nieuwste album ‘ANIMA’ verscheen afgelopen juni, tegelijk met een door Paul Thomas Anderson geregisseerde “one-reeler”, ook genaamd ‘ANIMA’ en exclusief te zien via Netflix. Zowel het album als de korte film kregen lovende kritieken: zo prees de pers het album vanwege het eigen geluid dat Yorke en Godrich weten te creëren. ‘ANIMA’ is geschreven door Yorke, geproduceerd door Godrich en het London Contemporary Orchestra is op alle negen nummers te horen.

Dat Thom Yorke een multi-talent is die uitblinkt in zeer uiteenlopende muzikale projecten, staat als een paal boven water. Naast zijn rol als zanger, songwriter en multi-instrumentalist van Radiohead treedt de Engelse muzikant op als DJ en houdt hij er meerdere soloprojecten op na.

In 2018 traden Thom, Nigel en Tarik samen op in Carré en dit bezorgde hen lovende recensies. Zo noemde de pers de show ‘hypnotiserend’ en gaf vijf sterren aan het intieme optreden. Thom Yorke wordt geroemd om zijn sound, die hoog en expressief is. Met zijn kenmerkende falsettostem is hij een van de meest invloedrijke zangers van zijn generatie.

THOM YORKE – TOMORROW’S MODERN BOXES
Maandag 6 juli 2020 | AFAS Live Amsterdam

Deel: